Mikey88 11.07.2017 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Dzień dobry,Mój hydraulik zauważył, że w nowym mieszkaniu zakończenia rur od instalacji wodnej znajdują się 3 cm w ścianie. Jego zdaniem jest to źle zrobione i powinny kończyć równo ze ścianą. Z kolei wykonawca upiera się, że jest zrobione dobrze i on tego nie poprawi. Jego zdaniem wystarczy dać przedłużkę i będzie po kłopocie. Kto ma w tej sytuacji rację? Czy są na to jakieś normy lub przepisy? Na chłopski rozum wydaje się, że powinno się do minimum ograniczyć wszelkie przedłużki i tym podobne. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 12.07.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Nie wiem czy są na to przepisy, ale żeby wkręcić przedłużkę to musisz jakoś przytrzymać zakończenie rury (inaczej cała siła będzie przenoszona na rurę i jej mocowanie). Tak samo z kontrolą szczelności - nie zobaczysz tego bo jest schowane w ścianie... Na moje oko to hydraulik ma rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 12.07.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Dzień dobry, Mój hydraulik zauważył, że w nowym mieszkaniu zakończenia rur od instalacji wodnej znajdują się 3 cm w ścianie. Jego zdaniem jest to źle zrobione i powinny kończyć równo ze ścianą. Z kolei wykonawca upiera się, że jest zrobione dobrze i on tego nie poprawi. Jego zdaniem wystarczy dać przedłużkę i będzie po kłopocie. Kto ma w tej sytuacji rację? Czy są na to jakieś normy lub przepisy? Na chłopski rozum wydaje się, że powinno się do minimum ograniczyć wszelkie przedłużki i tym podobne. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. To czemu nie zostawił 15cm w ścianie. Wtedy by się tylko dało 2 przedłużki i po kłopocie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts