akm97 11.07.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Witam. Ponad rok temu miałem robioną elewacje tynkiem silikonowym. Generalnie wszytko wyszło ok, poza tym że wymyśliłem sobie "obramówki" okien na gładko w innym kolorze. Zastosowano gładź cementowo-polimerową ekor 41, farbę silikonową Torggler. Natomiast grunt był jakiś "zwykły" chociaż niby głęboko penetrujący. Z kolei zakładki z siatki były robione na skos. Niestety po roku okazało się, że pojawiły się pęknięcia w narożnikach, oczywiście tylko tam gdzieś jest na gładko. Pęknięcia nikną do razu po dojściu do tynku. W sumie kwestia dotyczy trzech okien - tych najbardziej narażonych na deszcz. Postanowiłem, że sam to poprawię. Chcę wyskrobać te miejsca. Ponownie nałożyć siatkę i ekor41, tym razem przeciw zagruntować 8 pomalować. Mam takie pytania do Was. 1. Czy ekor 41 to dobra szpachla na takie rozwiązania?2. Czy zamiast siatki standardowej (została mi taka 145) można wstawić siatkę metalową? Mam tutaj na myśli rozwiązanie jak w metalowych narożnikach. Czy coś takiego jest w sprzedaży?3. Czy grunt na zewnątrz może być Ceresit CT17, czy powinno być coś lepszego? Co polecacie.4. Jakich błędów uniknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts