korzonekx 11.07.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Witam Was mam dwoch wykonawcow do wyboru i dwie metody przez nich proponowane; 1 Wykonawca ; 1 warstwa - kliniec 20 lub 25 cm2 warstwa - podsypka 3 lub 4 cm Kolejno na to uklada juz kostke 2 Wykonawca : Piasek 20-25 cm10 cm betonu b10 (ława fundamentowa)5cm podsypka (beton bez kamyka b5) Wykonawca 1 - znacznie tanszy (65 zl/metr kostki z materialem)Wykonawca 2 - drozszy (90 zl/metr kostki z materialem) Pytanie; Wiem ze niektorzy kladza na podjezdzie lawe fundamentowa bo tam stoi samochod i tam trzeba wznocnienia ale znam tez wykonawcow ktorzy nie klada i niby z kostka sie nic nie dzieje - nie zapada sie Jakie jest Wasze zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 11.07.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Moze zacznij od tego jakie masz podloze.. glina? piaski? Opcja 2 jest lepsza (chociaz nie wiem czy az tyle piasku potrzebba?) Betonu nic nie ruszy, jesli masz gline to sklanialbym sie do betonu. Jesli masz grunt "tolerancyjny" to opcja 1. Wszystko zalezy co masz "pod spodem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 12.07.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Witam Was mam dwoch wykonawcow do wyboru i dwie metody przez nich proponowane; 1 Wykonawca ; 1 warstwa - kliniec 20 lub 25 cm 2 warstwa - podsypka 3 lub 4 cm Kolejno na to uklada juz kostke 2 Wykonawca : Piasek 20-25 cm 10 cm betonu b10 (ława fundamentowa) 5cm podsypka (beton bez kamyka b5) Wykonawca 1 - znacznie tanszy (65 zl/metr kostki z materialem) Wykonawca 2 - drozszy (90 zl/metr kostki z materialem) Pytanie; Wiem ze niektorzy kladza na podjezdzie lawe fundamentowa bo tam stoi samochod i tam trzeba wznocnienia ale znam tez wykonawcow ktorzy nie klada i niby z kostka sie nic nie dzieje - nie zapada sie Jakie jest Wasze zdanie ? 1. Za cienkie warstwy - zimie wysadziny jak w banku. 2. W sumie grubość wszystkich warstw powinna wynieść ok. 50cm. 3. 10cm betonu zupełnie bez sensu - cięższy samochód i się połamie, a pod chodnik niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korzonekx 12.07.2017 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 @forgetit ad.1. za cienkie warstwy - u ktorego wykonawcy? ad.2. jak proponujesz zatem warstwowac ? - konkretnie prosze rozpisz:) ad.3. to nie pod chodnik tylko pod podjazd do garazu oraz obok garazu na drugi podjazd na samochod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 12.07.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 1. U obu2. Było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korzonekx 13.07.2017 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 @forgetit nie odpowiedziales na pytania:) ad.2. prosze podziel te 50 cm na konkrety - ile dana warstwa i czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.07.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225169-Na-czym-uk%C5%82ada%C4%87-kostk%C4%99-brukow%C4%85-betonow%C4%85&highlight=warstwy+podjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 13.07.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 50cm to sie pod jezdnie z butomicznej nawierzchni daje a nie pod chodnik przed domem. Nawet jak sie zrobi wysadzina to w czym klopot? wiosna i tak opadnie. Pekac nie ma co bo spoina z piasku. Wyrzucone pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts