maks87 11.07.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Witajcieza chwilę zaczynam remont w domu i do wymiany idą wszystkie gniazdka, włącznik itd. Do tego dojdzie trochę nowych punktów gdzie m.in. mają być gniazda RTV-SAT, gniazda teleinformatyczne RJ45 a także (po jednej sztuce) gniazdo HDMI oraz głośnikowe. Wielu producentów oferuje w różnych seria te wszystkie gniazda, natomiast ceny gniazd RTV-SAT oraz RJ45 to zazwyczaj ponad 50zł za sztukę. W związku z tym pomyślałem o wykorzystaniu (i częściowo zakupie nowych) mechanizmów RTV-SAT gniazd które już mam. Do tego do gniazd teleinformatycznych mam do wykorzystania dużo modułów keystone RJ45.Dlatego poszukuję serii do których można dokupić same "dekielki" do gniazd RTV-SAT oraz teleinformatycznych, tak aby wykorzystać zasoby które już mam. Na pewno ABB Swing posiada taką możliwość, aby do tych gniazd dokupić same dekielki, ale znowu w tej serii nie widziałem gniazd HDMI oraz głośnikowych. Czy więc możecie polecić jakieś rozwiązanie które umożliwia zakup dekielków do tych dwóch rodzajów gniazd, oraz dodatkowo gniazda HDMI oraz głośnikowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.07.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Czy mógłbyś napisać, po co w gniazdkach wyjście HDMI i głośnikowe? Nie oceniam, po prostu jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maks87 11.07.2017 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Może nie wyraziłem się jasno, ale już tłumaczę.W salonie, gdzie będzie kino domowe potrzebuję obok gniazdek zasilających, RTV-SAT i RJ45 mieć również w tej samej ramce gniazdo HDMI oraz głośnikowe (do podłączenia tylnych głośników które będę na przeciwległej ścianie). Zależy mi na tym, aby wszystko było z jednej serii, aby wyglądało to estetycznie. Zapewne potrzebne będą dwie ramki poczwórne, ale zawsze to lepiej zrobić obok siebie dwie identyczne ramki, niż dwie różne (różnych producentów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 12.07.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Zobacz sobie na system MOSAIC. Tam da się montować keystone. Ja tak u siebie robiłem 2xRJ45+HDMI+Toslink+230v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maks87 12.07.2017 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Mosaic kojarzę, ale z tego raczej nie złożę w "normalnej" cenie całej ramki z RTV-SAT, RJ45, zasilanie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maks87 21.07.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Wczoraj zamówiłem Ospel Karo, który poza standardowymi gniazdami ma również głośnikowe oraz ramki do modułów keystone gdzie mogę zainstalować zarówno moduły RJ45 jak i HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts