Slawko123 12.07.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Jak w temacie. robię(muszę) zrobić sufit obniżony z płyt GK w kotłowni i łazience(pomieszczenia przez ścianę). W łazience mam grawitacyjny kanał wentylacyjny w stropie(oddzielny, niezależny od kanału wentylacyjnego WM). W kotłowni mam wentylacje grawitacyjną, ale we wnęce za schodami, przed schodami wyszła taka odwrócona wanna(hełm) w którym brak wentylacji. Chcę ta przestrzeń dodatkowo wentylować, do czego ma służyć wcześniej wspomniany kanał w łazience kanał jest bliżej rury, ten drugi jest od WM ta rura spiro jest wstawiona na razie tylko tak, w każdej chwili mogę wyjąć. W kotłowni do stropu od spodu będzie przyklejona wełna 10cm(nad kotłownia jest druga łazienka). I teraz mam dylemat. Nie wierze, ze folia paroszczelna będzie zrobiona idealnie(robię sam) wiec na ten sufit podwieszany może dostać się wilgoć. Czy, zrobić te sufity, wywalić rurę spiro, zostawić otwór w ścianie, w suficie w kotłowni zrobić dziurę i dać kratkę(albo nie dawać folii paroszczelnej) i zostawić prześwity przy rurach CO i kanalizacyjnej? A może inaczej to zrobić, tylko jak? Edytowane 12 Lipca 2017 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.07.2017 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 nikt nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek324 14.07.2017 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) a dlaczego nikt nie pomoże _________________________________________REKLAMA NA FORUM JEST PŁATNA Edytowane 14 Lipca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judytaa 15.07.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 A może poprowadzić system rur pod podwieszeniem np rury 50 i do odprowadzenia wentylacji dać wyciąg mechaniczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.07.2017 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Nie, bo głównie chodzi o wentylację kotłowni(paliwo stałe) i tam musi być wentylacja grawitacyjna.W każdym razie na razie odpuszczam i jak będę kończył, to wtedy będę się zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts