Devih 12.07.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Witam. Mam taki problem. Zrobiłem zabudowę z płyt gipsowo kartonowych i teraz chcę w otworze umieścić drzwi. Jednak podłoga jest nierówna. Różnica pomiędzy jednym i drugim końcem drzwi to 2 cm. Jest jakiś sposób, żeby to zniwelować w prosty sposób? Wykonywanie nowej wylewki nie wchodzi w grę. Podłoga to parkiet drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Jedyne co mi przychodzi do głowy to je tak krzywo uciąć.. A że nie równo? Przynajmniej będzie pasowało do podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.07.2017 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Wszystko zależy od tego Po której stronie masz wyżej czy po stronie zawiasów czy po stronie klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Devih 13.07.2017 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Wszystko zależy od tego Po której stronie masz wyżej czy po stronie zawiasów czy po stronie klamki Po stronie zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.07.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 To kaplica, bo jak utniesz krzywo drzwi, to skrzydło od strony zamka będzie dłuższe i będzie bliżej podłogi. Jak zaczniesz otwierać drzwi to zacznie zahaczać skrzydłem o podłogę. Na oko patrząc nie otworzysz w takim przypadku skrzydła dalej jak na kąt jakiś 70-80 stopni. Oczywiście to jest "na oko" powiedziane i wszystko zależy od tego jak krzywą masz podłogę i czy równo do tej krzywizny utniesz skrzydło. Mi przychodzi do głowy jedynie proste cięcie skrzydła i podanie krzywego progu drewnianego pod spód aby łączył się optycznie ze skrzydłem po zamknięciu drzwi. Czyli gruby próg z grubą częścią wchodzącą pod skrzydło i licującą się z nią pod drugiej stronie. Tak czy inaczej też będzie głupio wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 18.07.2017 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Tak naprawdę to trzeba byłoby to zrobić porządnie czyli zacząć od wylewek / masy samopoziomującej. Jak nie chcesz tak mocno ingerować to samo cięcie Ci niewiele da przy tym spadzie podłogi. Jedyne wyjście to chyba z tym progiem aby jako tako to wyglądało, bo reszta będzie wymagała znacznie więcej kasy i roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts