paweł 40 13.07.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 witam, dostałem taką wycenę na wykonanie dachu zestawienie Więżby 30,00zł m2 , deskowanie +papa 10,00zł m2 , krycie dachówką na gotowo 50,00zł m2. dach kopertowy. wydaje mi się, że to bardzo sporo, czy raczej to normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.07.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Podejrzanie mało. Sprawdź ich poprzednie roboty. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 13.07.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 jezeli cena obejmuje tez montaz rynien, obrobek blacharskich itp to jest to bardzo tanio. zreszta i bez tego to nie jest wiele.Dachowka plaska czy zakladkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł 40 13.07.2017 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 bez rynien, dachówka zakładkowa. sam nie wiem dach jest dość spory 370m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 13.07.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Podejrzanie mało. Sprawdź ich poprzednie roboty. Jan Podejrzanie mało ? Co Ty chłopie pierdzielisz? Mam dach 390 m2 daje to 35100 , ile taki dach robią 4 osoby miesiąc ? Niech dwóch będzie kumatych "szefów", 2 pomocników - dobrzy pomocnicy ze 4000 na łba, to daje 13500 na łba dla szefów, k...wa to jest mało ? A dachy co niektórzy robią prawie cały rok... i to jeszcze wszytsko na czarno w wiekszości .... a z a projekt inzynierowi chcą płacić jak najmniej najlepiej kilkaset złoty za kilka dni roboty .... żałosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 13.07.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 bez rynien, dachówka zakładkowa. sam nie wiem dach jest dość spory 370m. Czemu bez rynien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł 40 13.07.2017 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 a ma być z rynnammi? i tak mnie cena powaliła na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 13.07.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 zeby 4 osoby taki dach w miesiac zrobiy to musi byc 4 wykwalifikowanych dekarzy a itak nie wiem czy by w miesiac dali rade.80m2 dachu z deskowaniem to jak za darmo zwlaszcza jak dach duzy i skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 13.07.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 To nie wiem jaki Ty znasz fachowców ale moi robili dach niedeskowany kopertowy 390 m2 kolo 3-3,5 tyg w maks 4 ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 13.07.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 a ma być z rynnammi? . Tak zrozumiałem poniższy zwrot: zestawienie Więżby 30,00zł m2 , deskowanie +papa 10,00zł m2 , krycie dachówką na gotowo 50,00zł m2. Mówiąc gotowy nie dopuszczam,że ktoś po mnie będzie montował rynny,obróbki.To dany wykonawca ma dać gwarancję a nie później ma być jakaś przepychanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.07.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Podejrzanie mało ? Co Ty chłopie pierdzielisz? Mam dach 390 m2 daje to 35100 , ile taki dach robią 4 osoby miesiąc ? Niech dwóch będzie kumatych "szefów", 2 pomocników - dobrzy pomocnicy ze 4000 na łba, to daje 13500 na łba dla szefów, k...wa to jest mało ? A dachy co niektórzy robią prawie cały rok... i to jeszcze wszytsko na czarno w wiekszości .... a z a projekt inzynierowi chcą płacić jak najmniej najlepiej kilkaset złoty za kilka dni roboty .... żałosne Aby zrobić dokładnie , zgodnie ze sztuką budowlana potrzeba ok 2 miesięcy we 4. Trzeba brać pod uwagę pogodę, Dolicz do tego narzędzia, rusztowania , dojazdy, ubezpieczenie . Nie jest tak wesoło jak Ci się wydaje. Mówię o fachowym wykonaniu i gwarancji na 5 lat. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 13.07.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 wrzuć rzut dachu to zobaczymy co tam masz. koperta może mieć lukarny, kilka kominów i okien dachowych, mogą być dwa pełne piętra co utrudnia wykonanie. Jak wg ciebie zbyt dużo zarobią to wskakuj i działaj sam, tyle kasy zostanie w kieszeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 13.07.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 awieuro dobrze mówi lepiej zrob sam sporo zaoszczedzisz. szczegolnie na wentylacji przy kopercie i papie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 14.07.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Trzeba było się uczyć za dekarza. Kręgosłupa na loterii nie wygraliśmy !!!! Tony trzeba przerzucić a po latach to wychodzi . Jak to jest stodoła na dwie strony to od podstaw po dachówkę w 5 osob 10-11 dni roboczych ale to ostrego "zapierd...." Jeśli koperta to + 2 /3dni . Więc nie wiem jak można to robić miesiąc albo dwa. I nie mówię tu o fuszerce lecz o 25 lat doświadczenia firmy. Szczerze to nie wiem czemu ludzie robią deski za 10 zł/m2 jak to schodzi prawie tyle samo co montaż więźby. Ps. Frezarka do zaciosów Maflla kosztuje 22 tyś zł dodaj do tego strug,wiertarkę, piłę taśmową, łańcuchową, dłutownicę itd. to wychodzi grubo ponad 150tyś i skądś ta cena musi się wziąć, a ceny idą w górę i to ostro. Trzeba było postawić domek 5x5 i byłoby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 15.07.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 ^^ A ja mam k..wa wymieniac ile kosztuje oprogramowanie do projektowania ? Ile kosztuja egzaminy etc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 15.07.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 ^^ A ja mam k..wa wymieniac ile kosztuje oprogramowanie do projektowania ? Ile kosztuja egzaminy etc ? Te wasze projekty które dostajemy to w krzaki można wyrzucić. Zawsze brakuje wymiarów itd. Raz projektant podawał mi wymiary z rzutu elewacji budynku mierząc przy mnie linijką ... Nasi projektanci w porównaniu do niemieckich projektantów to są daleko w polu ponieważ niemiec zaczyna praktykę na budowie pracując przy tym a nie jak u nas tylko teoria i papier to przyjmie. W niemieckim projekcie każda belka jest wyrysowana jaki ma mieć kąt długość, a u nas dostaniesz rzut dachu z podanym kątem i tworzysz swoje dzieło. Ile miałem przypadków gdzie projektant nie wiedział jak zaprojektować więźbę, to mu powiedziałem że to wykonam a on tylko wrzuci to na papier i się podpiszę. Nie potrzeba nam projektów, programów, kursów wystarczy doświadczenie, którego brakuje "uczonym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 15.07.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 ^^Zmienię Ci rozpietosc miedzy scianami nośnymi z 7 m do 20 i za przeproszeniem c...a zrobisz a nie wieźbę.A co do projektów za 500 pln to tyle wlasnie sie dostaje za te cene!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 16.07.2017 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 a u nas dostaniesz rzut dachu z podanym kątem i tworzysz swoje dzieło." Na polskie realia,gdzie rozpiętość murów często odbiega od projektu,kąt dachu jest odpowiednim i wystarczającym wyznacznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicia 20.07.2017 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Dzień dobry. Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi czy koszt wymiany pokrycia dachowego(dach 160m2,dwuspadowy,bez okien) za 20,000 to przystępna cena?Blachodachowka zakładana to koszt 29.50m2.Robocizne swoją dekarz wycenił na 9,000zl.Oprócz tego ekipa ma mi wymienić daszek na wiacie o wymiarach 2×2 ale na owy daszek dadzą blache trapezową no i za ten daszek wycenil mi 1000zl.Wydaje mi się dużo ale może mi sie tylko wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 21.07.2017 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 ^^Zależy na czym polega wymiana, czy w cenie jest demontaż i montaż plus wywózka zdemontowanego pokrycia, co tam masz na tym dachu, jeżeli np masz stara blachę i tylko koleś zdejmie blachę zdemontuje stare łaty, zdemontuje szmate jeżeli jest i zamontuje nową szmatę , nowe łaty i blachę to cena jest znośna tak mi sie wydaje za robociznę, a co do materiałow to trzeba by zobaczyc co jest w tej cenie 11 tysi oprocz blachodachówki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts