pawelut 13.07.2017 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Dla domu o powierzchni 141 m2 ( bez garażu i kotłowni - tam bedzie grawitacyjna ) , dla 4 osób mieszkających fachowie proponuje AERISnext 450 ERV VV , który jak informuje producent jest do domów o powierzchni do 220 m2 Zastanawiam sie czy nie wystarczy mi 350 (domy o powierzchni do 160 m2). On tłumaczy, że 450 będzie i bardziej energooszczędny. Ale z tego co widziałem także bardziej hałaśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 18.07.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Mam Aeris next 350, dom 120m2 wystarcza z dużym zapasem ! Ogólnie bardzo fajny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muaddib 19.07.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 A którą wersje masz? Mój aeris będzie w garażu, czy warto mieć w domu np. w salonie panel sterowania. Często się z niego korzysta? W wersji basic jest po kablu a w droższej bezprzewodowy. Ja kabla nie prowadziłem, choć jeszcze dało by się pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 20.07.2017 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Nie wiem jakie są wersje ja mam AerisNext 350. Jest na strychu. Sterownie mam tylko ze smartfona i innego nie chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 20.07.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 A którą wersje masz? Mój aeris będzie w garażu, czy warto mieć w domu np. w salonie panel sterowania. Często się z niego korzysta? W wersji basic jest po kablu a w droższej bezprzewodowy. Ja kabla nie prowadziłem, choć jeszcze dało by się pociągnąć. Mam wersję 350 z panelem w ścianie w przedpokoju. Nie wyobrażam sobie żeby go tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muaddib 20.07.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Dzięki za info. W sumie jest wersja standard, pełna i z odzyskiem wilgoci. W standardowej można dokupić tylko sterownik Sterownik ComfoSwitch C (http://www.aeris.pl/produkty/sterowanie-aeris-next/sterownik-comfo-switch-c.html). W sumie za miesiąć się wprowadzam ale rekuperatror pewnie kupię pod koniec września. Swoją drogą przy pompie ciepła Panasonic wystarczyło wypiąć sterownik z urządzenia i zamontować w domu (po kablu), w tym Aerisie też by to się przydało, szczególnie, że fajnie się ten z urządzenia prezentuje, no ale chcą wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts