Mertz 14.07.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć Waszej porady. Mianowicie chcę zaadaptować stare poddasze na pomieszczenia mieszkalne, szczelnie je odizolować termicznie, oraz stracić przy tym jak najmniej miejsca. Mówimy o dachu dwuspadowym samonośnym, aktualnie pokrytym papą termozgrzewalną. Zastanawiam się nad możliwościami izolacji nakrokwiowej, myślałem nad styropapą, ale nie wiem czy jest to odpowiedni materiał na drewniane poszycie? Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 17.07.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Jeżeli planujesz nowe pokrycie dachowe to istniej możliwość ocieplenia połaci od góry wełną mineralną TOPROCK SUPER. Pomocnicze krokwie lub kontrłaty mocuje się w miejscach istniejących krokwi nad wełną za pomocą uchwytów mocujących lub wkrętów Twin UD / ASSY Isotop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mertz 04.10.2017 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Jeżeli planujesz nowe pokrycie dachowe to istniej możliwość ocieplenia połaci od góry wełną mineralną TOPROCK SUPER. Pomocnicze krokwie lub kontrłaty mocuje się w miejscach istniejących krokwi nad wełną za pomocą uchwytów mocujących lub wkrętów Twin UD / ASSY Isotop. Witam, w dalszym ciągu zastanawiam się jakie mam możliwości i chciałbym wiedzieć z jakimi kosztami się wiążą. Czy jest Pan w stanie podać przybliżoną cenę zaproponowanego rozwiązania dla około 60 metrów kwadratowych połaci (sam materiał)? Inna sprawa, czy to, lub inne rozwiązania są możliwe do wdrożenia tylko na części dachu, czy muszą obejmować całą jego powierzchnię? Załączam fotografie zarówno wnętrza strychu jak i powierzchni dachu z zewnątrz. https://photos.app.goo.gl/JfACzIqiUFO0Cvv33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 06.10.2017 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Pewnie, że można wykonać część tego dachu ale na obu połaciach, tak aby podnieść pokrycie od kalenicy do okapu. Ocieplenie można zakończyć na długości dachu bez "dochodzenia" do ściany szczytowej. Będzie uskok w poprzek pochylenia dachu. Cena wełny jest w cenniku, natomiast o cenę elementów wsporczych proszę o kontakt na priv. Trzeba jeszcze doliczyć cenę dodatkowych krokwi, nowego poszycia (OSB lub deski) pod nową papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts