ckwadrat 04.08.2002 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2002 Mam w projekcie Terivę ale jeśli z tego co piszecie na żelbecie jest do zaoszczędzenia przynajmniej 2 tys. to chyba zdecyduję się na strop lany. Poza tym na mój chłopski rozum to strop żelbetowy wydaje sie mieć lepszą izolacyjność akustyczną (nie ma w nim pustych przestrzeni) ale niższą izlolacyjność cieplną. Jeśli jednak nad nim są sypialnie to obydwie te cechy można zaliczyć do zalet. Deski też na pewno się jeszcze na coś przydadzą, można je nawet odsprzedać choćby za pół (czy nawet 2/3) ceny na szalunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 05.08.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Oszczędnośc przy zastosowaniu stropu monolitycznego zależy także od jego rozmiarów. Jeśli strop wylewany jest na tyle duży, że będzie wymagał potężnego zbrojenia, to taniej może wyjść gęstożebrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 05.08.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 U mnie chyba za duży nie będzie - pow. ok. 90 m2. Długość najdłuższej belki z projektu - 4,60 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts