drogba_37 15.07.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Zakupiłem impregnat "Dynasil kamień" do kamienia naturalnego, zrobiłem próbkę na swoim kamieniu i niestety zmienił swój wygląd. W załączniku zdjęcie, na dole ciemniejsza część to ta po impregnacji. Kamień przed impregnacją mienił się, ma strukturę porowatą, ma na sobie mnóstwo mieniących się drobnych kryształków. Po impregnacji ten efekt zniknął, kamień ściemniał. Czekałem 2 dni i bez zmian. To na szczęście była tylko próba, nie mam pretensji, bardziej pytam się o jakis impregnat do mojego kamienia który ochroni, ale nie zmieni właściwości wizualnych kamienia. a może dać sobie spokój i w ogóle nie impregnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.07.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Możesz użyć FILA MP 90 - tanie nie jest ale działa OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 31.07.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Kamień naturalny nie potrzebuje żadnych impregnatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts