McNevman 15.07.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Witam wszystkich. Remontuje właśnie łazienkę. Chcę zrobić sufit podwieszany ale prosty na profilach.W jednym rogu łazienki są rury kanalizacyjne w drugim rury C.O. Jak połączyć zabudowę rur i sufit podwieszany. Profile do sufitu chcę poprowadzić po ścianach dookoła mniej więcej na szerokość profilu. Ale nie wiem jak rozwiązać sposób położenia i połączenia profili tam gdzie rury chowają sie w sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadjo 22.09.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Faktycznie nieciekawie to wygląda - gdyby jeszcze rury wchodziły w sufit w jednym miejscu, a nie w kilku :/ Ja bym tu zrobił zabudowę z płyt, ale z drugiej strony co w przypadku jakiejś awarii? No i zabiera to nieco przestrzeni z pomieszczenia. Chyba, że zabudowane szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 23.09.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Objedź profilami rury dookoła od strony pomieszczenia , zepnij profilami z sufitem , skręć pchełkami . Te żeliwo odchodzące w lewo to do wanny lub umywalki ? Jeżeli tak proponowałbym przeróbkę . Tą gałązkę schowałbyś w większości po płytą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weare 27.09.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 To jest idealne miejsce na sufit napinany - firma zrobi pomiary, przygotuje powłokę, a na rury wytnie odpowiednie otwory. Jak to zrobią dobrze, to nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.razniak89gmail.co 06.10.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Objedź profilami rury dookoła od strony pomieszczenia , zepnij profilami z sufitem , skręć pchełkami . Te żeliwo odchodzące w lewo to do wanny lub umywalki ? Jeżeli tak proponowałbym przeróbkę . Tą gałązkę schowałbyś w większości po płytą . Moim zdaniem to dobre rozwiązanie, pamiętać trzeba o dobraniu odpowiednich wkrętów. Proponował bym z wkręty z wiertłem które mocują elementy do bezpośrednio już do profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts