rustin 15.07.2017 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Witam. Malowaniem kolorem będzie na przyszły rok ale chciałbym już zagruntowac ściany. Tynki maja rysy skurczowe ( o tym już zakładałem temat), na te rysy pójdzie grunt z włóknem fillprimer ( po roku gdzie testowałem go, nie ma śladu po pęknięciach) Chcę kupić jakiś grunt, tylko jaki tani a dobry i czy go rozcieczac? Potem pomalować jakimś lepszym gruntem typu Śnieżka grunt i na to farba docelowa. Czy na karton gips taki sam grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 16.07.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 To ile razy chcesz to gruntować? Potem założysz temat że nie możesz pomalować bo się ślizga. Przez samą aplikacją farby zagruntuj unigrunt pół na pół z białą farbą lub farba gruntującą i na to kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 16.07.2017 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Czyli zagruntowac jeden raz np gruntem Śnieżki I na to farba docelowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 16.07.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Tak naprawdę gruntuje się ściany i tynki które się pylą , kruszą i są słabe (KG , gładzie , miękkie tynki) Tynków CW jak i tynków gipsowych twardych nie ma potrzeby gruntować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 16.07.2017 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Czy gruntowanie rok przed malowanie może być czy potem pasuje jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 16.07.2017 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Tak naprawdę gruntuje się ściany i tynki które się pylą , kruszą i są słabe ... Tynków CW jak i tynków gipsowych twardych nie ma potrzeby gruntować ... A gruntowales u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 16.07.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Witam. Malowaniem kolorem będzie na przyszły rok ale chciałbym już zagruntowac ściany. Tynki maja rysy skurczowe ( o tym już zakładałem temat), na te rysy pójdzie grunt z włóknem fillprimer ( po roku gdzie testowałem go, nie ma śladu po pęknięciach) Chcę kupić jakiś grunt, tylko jaki tani a dobry i czy go rozcieczac? Potem pomalować jakimś lepszym gruntem typu Śnieżka grunt i na to farba docelowa. Czy na karton gips taki sam grunt? Ściany świeże? Poczekaj z gruntowaniem do przyszłego roku bo pewnie jeszcze trochę popracują i mogą pojawić się nowe rysy. Nie ma sensu gruntować już teraz bo oprócz właściwości wiążących grunt ma również oczyścić ściany z syfu z budowy. Pęknięcia przeciągnij gładzią gipsową, ale tak jak wspomniałem w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 17.07.2017 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ściany cw a przeciągnąć gładzia gipsowa? Jak to będzie wyglądać? Dzięki za takie rady ale nie skorzystam. Dowiedziałem się żeby nie kombinować i jak będę malować farba np dekoral to i taki grunt dać pod te farbę. Grunt I ma to farba w kolorze, nie trzeba jeszcze między tymi warstwami malować na bialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.07.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ściany cw a przeciągnąć gładzia gipsowa? Jak to będzie wyglądać? Dzięki za takie rady ale nie skorzystam. Dowiedziałem się żeby nie kombinować i jak będę malować farba np dekoral to i taki grunt dać pod te farbę. Grunt I ma to farba w kolorze, nie trzeba jeszcze między tymi warstwami malować na bialo Gruntowałem niedawno ściany z tynkiem cw. Malowałem pistoletem z biedry, grunt termo organika TO GU bez rozcieńczania. Na to dekoral tym samym pistoletem. Daje radę i sprzęt i grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 17.07.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ściany cw a przeciągnąć gładzia gipsowa? Jak to będzie wyglądać? Dzięki za takie rady ale nie skorzystam. Dowiedziałem się żeby nie kombinować i jak będę malować farba np dekoral to i taki grunt dać pod te farbę. Grunt I ma to farba w kolorze, nie trzeba jeszcze między tymi warstwami malować na bialo Kolego rób co chcesz i ładuj kasę w produkty dające pozorny spokój. Tylko wytłumacz mi co masz do zaciągania mikropęknięć gładzią gipsową bo chciałbym dowiedzieć się czegoś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 18.07.2017 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Chcesz mi powiedzieć że jak zaciagne gipsem rysy, nie całe ścianę to nie będzie różnicy w strukturze skoro tynki mam cw? A może całe ściany mam teraz gipsowac? Sorki ale nie skorzystam z rady, już pytałem o forum specjalistów od tynków o nie ma takiej opcji o jakiej ty mówisz żeby to jakoś wyglądało, chyba że cały dom w gładzi teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.07.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) A gruntowales u siebie? Gruntowane mam KG , ścian nie gruntowałem. Chce od razu malować. Oczywiście przed malowaniem ściany będą oczyszczone z pyłu/kurzu. Tynkarz mi powiedził że tynków CW jak i tynkó gipsowych twardych nie ma potrzeby gruntowania , bo są "mocne" i nie chłoną tam mocno jak tynki miękkie lub płyty KG. Edytowane 18 Lipca 2017 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts