Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Zwracam się do Was o pomoc przy rozwiązaniu problemu, ukierunkowanie rozwiązania problemu, mianowicie: Na parterze mam 45 m2 pozostawionych na deskę/panel/cokolwiek z drewna o docelowej grubości 16-17 mm - oczywiście pod ogrzewanie podłogowe wodne. Na poddaszu mam 130 m2 pod to samo i tą samą grubość lecz bez ogrzewania podłogowego.

Moja prośba brzmi byście ukierunkowali lub wskazali konkretne rozwiązanie (przykłady) do zastosowania tych dwóch tematów: parter i podłoga.

Te 16-17 mm wynikło od pani projektant, która zakładała deskę multiwarstwową (niby idealna na ogrzewanie podłogowe i nie tylko- prawda ?? ) z Nobiflor - lecz cena znacznie i tobardzo znacznie przewyższyłą moje pojęcie - około 400 zł/m2

Myślałem nad:

1. Do góry maty korkowe pod panel i panel grubszy by uzyskać 16-17 mm - można tak ?? Jak z trwałością tego ??

2. Na dole to samo ?? Lub tańsza ale nie do końca jestem przekonany - deska barlinecka ??

Bardzo Wam dziękuję za pomoc, bo każda podpowiedź zbliży mnie do wprowadzenia do domu (bo tylko ta podłoga mi została)

Pozdrawiam Paweł

https://forum.murator.pl/topic/230721-jak-pod%C5%82oga-na-16-17-mm-prosz%C4%99-o-pomoc/

Zastanawia mnie jedna rzecz.... czy można położyć panele tak b y uzyskać wysokość od wylewki na 16 mm ????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

mam tu na myśli panele na górze bez ogrzewania podłogowego...

https://forum.murator.pl/topic/230721-jak-pod%C5%82oga-na-16-17-mm-prosz%C4%99-o-pomoc/#findComment-7379741