PS6 16.07.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Witam, Zwracam się do Was o pomoc przy rozwiązaniu problemu, ukierunkowanie rozwiązania problemu, mianowicie: Na parterze mam 45 m2 pozostawionych na deskę/panel/cokolwiek z drewna o docelowej grubości 16-17 mm - oczywiście pod ogrzewanie podłogowe wodne. Na poddaszu mam 130 m2 pod to samo i tą samą grubość lecz bez ogrzewania podłogowego. Moja prośba brzmi byście ukierunkowali lub wskazali konkretne rozwiązanie (przykłady) do zastosowania tych dwóch tematów: parter i podłoga. Te 16-17 mm wynikło od pani projektant, która zakładała deskę multiwarstwową (niby idealna na ogrzewanie podłogowe i nie tylko- prawda ?? ) z Nobiflor - lecz cena znacznie i tobardzo znacznie przewyższyłą moje pojęcie - około 400 zł/m2 Myślałem nad:1. Do góry maty korkowe pod panel i panel grubszy by uzyskać 16-17 mm - można tak ?? Jak z trwałością tego ??2. Na dole to samo ?? Lub tańsza ale nie do końca jestem przekonany - deska barlinecka ?? Bardzo Wam dziękuję za pomoc, bo każda podpowiedź zbliży mnie do wprowadzenia do domu (bo tylko ta podłoga mi została) Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.07.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Pomyśl na dole o gresie , a na górze np .deska trójwarstwowa Kahrs ( z pewnością taniej niż 400PLN/m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 16.07.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Parkiet warstwowy 14mm , np finishparkiet z usługa i chemia w 250 sie zmiescisz przy standard dab natural Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PS6 17.07.2017 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Gres nie za bardzo mi odpowiada.... Jak już to z konieczności, ale puki co zastanawiam się nad zastosowaniem drewna w jakiejkolwiek postaci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PS6 17.07.2017 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Zastanawia mnie jedna rzecz.... czy można położyć panele tak b y uzyskać wysokość od wylewki na 16 mm ????:confused::confused::confused::confused::confused::confused: mam tu na myśli panele na górze bez ogrzewania podłogowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts