Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyburzanie ściany nośnej

Anja9

Recommended Posts

Dzień dobry,

uprzejmie proszę o pomoc w mojej sprawie. W kwietniu 2017 r. sąsiad mieszkający nad moim mieszkaniem uzyskiwał zgody mieszkańców na wyburzanie ściany. Z niniejszego pisma wynikało, iż będzie wyburzana ściana działowa - zatem wyraziłam zgodę (podpis znajdował się na osobnej kartce jako załącznik, zatem pierwsza strona informująca o wyburzaniu ściany działowej mogła zostać zamieniona na ścianę nośną w momencie przedstawiania dokumentu do wspólnoty mieszkaniowej). Niestety otrzymałam maila ze wspólnoty, iż została wydana zgoda na wyburzenie ściany nośnej (na wyburzenie ściany nośnej nie wyrażałam zgody), jednak nie została załączona uchwała, została przesłana tylko powyższa informacja. Poprosiłam o przesłanie uchwały jednak jej nie otrzymałam. Udało mi się uzyskać informację, iż aktualnie sprawa jest procesowana przez Urząd Miasta.

Proszę o informacje, jakie środki powinnam podjąć aby zatrzymać proces wyburzania ściany.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc,

Ania.

Niestety nie zostałam poinformowana o połączeniu mieszkań - uchwała w tym zakresie nie była wysyłana do właścicieli mieszkań. We wspólnocie znajduje się ok. 100 mieszkań. W zakresie pkt 2. Jestem właścicielką mieszkania zatem powinnam zostać poinformowana :) wszystkie uchwały są zawsze rozsyłane - jedynie nie została rozesłana treść uchwały o wyburzeniu ściany nośnej (tylko informacja o tej uchwale została przesłana) w zakresie uchwały o połączeniu mieszkań brak informacji od wspólnoty.