inż. Mamoń 17.07.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Przed wybudowaniem ogrodzenia chciałem uzyskać pewność do przebiegu granicy działki. Pytanie mam - jaką dokładność punktów granicznych można uzyskać? A jaka dokładność jest wymagana teoretycznie według jakichś przepisów? Niedługo będzie u mnie budowana nawierzchnia drogi. Jeśli geodeta wytyczający teren pod drogę wykryje niezgodność (jego zdaniem) rzędu 5 albo 10 cm w moim ogrodzeniu to będzie problem? Jak to wygląda w praktyce? Przerabiał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 17.07.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Obecnie wytycza sie granice z dokładnością 2cm ( GPS). Z moich doświadczeń jak wytyczona granica mija się z rzeczywistą o mniej niż 10cm to nikt sie tego nie czepia. Tak samo jak odległość od granicy do budynku jest 3.95 zamiast 4.00 to też to puszczają. Mówię o realnych przypadkach a nie toerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 17.07.2017 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedź, a o jakich doświadczeniach piszesz? Jesteś np. geodetą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 17.07.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 inż. Mamoń - rozumiem że chodzi o ogrodzenie frontowe (czyli pomiędzy Tobą a drogą) - do 15cm nie powinieneś mieć problemów, przynajmniej u mnie byś nie mial Sądze ze nawet większa rozbieżność nie powinna być problemem o ile Twoja "pomyłka" nie będzie kolidowała z jakimś projektem. Nawet jeśli stwierdzą rozbieżność to zawsze są możliwości by się "wytlumaczyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts