Blizniak01 19.07.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Witam właśnie wprowadziłem się do domu z bali z modrzewia. Dom wybudowany w 2008 roku. Czy muszę ściany w tym domu czymś impregnować? Ściany są całe z bala... Wcześniejsza właścicielka poleciła mi abym ściany zabezpieczył altaxem hylotox i tyle. Ściany y chyba były czymś wcześniej impregnowane a mi zależy na oryginalnym kolorze i matowości. Pozdrawiam Paweł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 21.07.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Modrzew jako drewno żywiczne będzie miało tendencje do ciemnienia. Radziłbym zastosować olej Osmo zewnetrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2017 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Dom z bala to dla mnie ucieczka od chemii...Nie impregnuj jakimś świństwem, bo to bez sensu. Dworki modrzewiowe stoją po 200 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doin_oakenhelm 26.08.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Jedynie lakier wodny najlepiej bezbarwny. Ja robiłem aqua interior high visc. 7131 firmy AkzoNobel ja tym robilem i efekt wg mnie jest super. No i co najwazniejsze jest to wodne wiec praktycznie nie smierdzi. Jak zrobisz jakas chemia to przez rok tego nie wywietrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts