Cukinia 20.07.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) zastanawiam sie nad nagrzewnica powietrza do domu. chce miec ogrzewanie nadmuchowe ale pompa powietrzna odpada (koszty instalacji i uzytkowania).pomyslalam o kupine nagrzewnicy powietrza na pellet ORTE cena ok. 20k i zbty duza moc jak na moj dom 24kW. dom energooszczedny z keramzytu 110m2 pow uzytkowej.10kw to max..ale zastanawiam sie czy nie taniej by bylo do kotla na pellet podlaczyc wodna nagrzewnice powietrza i podpiac to do kanalow ogrzewania. bo nie wiem czy ORTE grzeje cwu. dodam ze bedzie w domu rekuperacja. prosze o rade i o opinie uzytkownikow ORTE. Edytowane 20 Lipca 2017 przez Cukinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKisiel 05.11.2017 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Witam Ja też myślę nad tym systemem jest o wiele tańszy i bardziej ergonomiczny do tego systemu potrzeba tylko wentylator i jednej pompy obiegowej no i trochę rurek rozprowadzających ciepło. Za system wspomagający w czasie jakiejś usterki panele elektryczne. Ktoś już to robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts