Arek99 13.09.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 czy ktoś zna/ma te grzejniki? jak się ma ich jakość/cena do Purmo lub innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.09.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Cosmonova?? Ciekawe...wiem że jest taka muza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 13.09.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Cosmonova to grzejniki sprzedawane przez Hurtownię BIMS PLUS produkowane są przez firmę vogel&noot która należy do grupy RETTIG, która produkuje grzejniki PURMO. Więc sam wyciągnij wnioski, ceny nie wiem jakie są musisz porównać w hurtowni kiedy ja spradzałem różnicy nie było a jeśli już to niewilka na korzyść PURMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandy 13.09.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Od roku mam grzejniki Cosmonova. Na razie nie mam zastrzezen. Grzejniki od razu posiadaja zawory do podlaczenia glowicy termostatycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 14.09.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ja też mam te grzejniki i jest OK. A kupić je można we wszystkich hurtowniach, produkowane przez Niemców w Czarnkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 14.09.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Pani prowadząca hurtownię z "hydrauliką" powiedziała, że od 10 lat (tyle sprzedaje te grzejniki) nie miała żadnej reklamacji. Mało - przychodzą po nie sąsiedzi tych co kupili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 14.09.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 z grzejników pokojowych wolałem Brugmana, wydają się lepiej (trwalsze) wykonane... natomiast zakupiłem bardzo ładne grzejniki łazienkowe właśnie Cosmonova z serii Wave... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koteczka7 14.09.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Od roku mam grzejniki Cosmonova. Na razie nie mam zastrzezen. Grzejniki od razu posiadaja zawory do podlaczenia glowicy termostatycznej. Kjandy ja też mam te grzejniki i nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.09.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ja też mam te grzejniki i jest OK. A kupić je można we wszystkich hurtowniach, produkowane przez Niemców w Czarnkowie. ja tez mam te grzejniki - wydaje mi sie bardzo dobre jakosciowo (zagiecia, malowanie, ksztalt), estetyczne i atrakcyjne cenowo choc nie najtansze. ale o ile wiem produkowane sa w Walczu. pzdr dla Czarnkow a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gcdn 10.02.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 tez kupilem, ale na razie grzeje dopiero tydzien, a moze ktos napisze jak sytuacja po paru latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 12.02.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 nie wiedziałem, że ktoś jeszcze odświeży ten wątek po prawie 3 latach kupiłem cosmonowę i ogólnie jest ok. Mam tylko wątpliwości czy osiągają one moc deklarowaną przez producenta. Żałuję, że lekko nie przewymiarowałem doboru grzejników, bo wydaje mi się, że nie grzeją tak jak powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gcdn 12.02.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 pewnie prawda jest taka, ze jest tylko jeden sposob aby sie przekonac /dosc kosztowny zreszta/, u mnie natomiast instalator zamontowal / i tak doradzil/ aby moce grzewcze troche zwiekszyc niz wartosci w projekcie. Poza tym w pomieszczeniach zrobilo sie cieplutko /ok 16-20 st celsj przy 55 st celsj na wyjsciu z kotla/ chociaz mam jeszcze nieocieplone poddasze, niestety musialem je troche na razie przykrecic bo bym nie wyrobil na wegiel / piec na ekogroszek/. Acha i jeszcze jedno , chcialem grzejniki PHURMO, ale instalator powidzial ze moze zamontowac bo cena dobra ale nie daje gwarancji ze bede tak zadowolony tak jak z cosmonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 12.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 instalator namawiał mnie na kermi - ponoc nie żółkną tak szybko jak cosmonovy.no ale może ma lepsze %... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 12.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Cosmonova to grzejniki sprzedawane przez Hurtownię BIMS PLUS produkowane są przez firmę vogel&noot która należy do grupy RETTIG, która produkuje grzejniki PURMO. Więc sam wyciągnij wnioski, ceny nie wiem jakie są musisz porównać w hurtowni kiedy ja spradzałem różnicy nie było a jeśli już to niewilka na korzyść PURMO. zaopatrujemy się w tej hurtowni, właśnie złozyłem zamówienie na grzejniki cosmonowa i kocioł Brotje, zobaczymy jak to się będzie spisywać. Cosmonowy są sporo tańsze od Purmo, przynajmniej przy moich rabatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gcdn 12.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ja ogladalem te grzejniki /cosomonowa/ u instalatora w domu, sam ma takie zamontowane w domu od paru lat 4 czy 6 nie pamietam ,w kazdym badz razie tak mowil i nie rdzewieja ,farba nie odpryskuje jak od np PHURMO suszarki lazienkowej u kolezanki, ktora ma go 2 lata i nie byly pozolkle ale biale sam widzialem. Co do ceny cosmanowa typu V byly drozsze niz phurmo w jakims sklepie internetowym, instalator twierdzil ze to moga byc podrobki i nieoryginalne ale nie wiem czy to prawda. Te cosmonowy ktore ja kupilem byly bardzo ciezkie np. duzo ciezsze niz PHURMO u tesciow chociaz u nich tez dobrze grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 13.07.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Widzę, że ten wątek ma już ładnych parę lat...Mam prośbę, czy możecie napisać jak po takim czasie sprawują się te grzejniki? Jak wypadają w porównaniu z innymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gcdn 18.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 sprawują się bez zarzutu, grzeją bardzo dobrze , z innymi nie mam porównania ale polecam. (kasa nie wyrzucona w b.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 19.07.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 U mnie dzialaja od 1.5 roku,dzialaja ,jak wiekszosc innych,znana marka,jakosc...Ja nie narzekam.....Chcioalem reklamowane przez znajomego BRugmany,ale moj dostawca mial Cosmo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 03.01.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Widzę, że kolejne 2 latka minęło od ostatniego wpisu I jak tam grzejniki cosmo, czy dalej jest ok ?? Instalator właśnie zaproponował mi je, oraz całą instalację z pexa tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 03.01.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 grzejniki ok ale z pexem mieli jakiś czas temu problem a konkretniej ze złączkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts