bwojtek 22.07.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 czyli ok 16zł /mb. Da się i taniej ale wtedy nie ma miejsca na żadną usługę doklejania. Jeżeli to cena za folię po obu stronach to nie dziwię się, że tak wygląda co nie oznacza, że bronię wykonawcy czy też popieram takie partactwo. Dobra taśma z klejem po całej szerokości to koszt (w zakupie) około 6zł/mb przy szerokości 10cm. Do obwodu okien trzeba doliczyć około 10-15% naddatków. Dojdzie też choćby najtańszy grunt. W cenie 16zł/mb nie da się tego po prostu zrobić dobrze jeżeli jest to wykonywane w ramach pracy zarobkowej a nie hobby czy działalności charytatywnej. Uważam, że cena 16zł/mb ale za jedną stronę to rozsądny poziom, który pozwala zarobić wykonawcy a po stronie inwestora pozwala na oczekiwanie rzetelnej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 22.07.2017 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 (edytowane) Wprowadzasz w blad. To nie klej a primer do tasm pokrytych klejem butylowym lub innym. On tylko wzmacnia polaczenie kleju właściwego z murem. Przy tych tasmach autora tematu klej powinien byc naniesiony z tubki, np illbruck sp025 jednak kosztuje wiecej jak zszywki. To właśnie tym primerem psykali mi sciany, mój błąd ekspertem od taśm nie jestem. Edytowane 22 Lipca 2017 przez Michalgosc Cos nie wyszła ta edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adski 22.07.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 U mnie jest 52mb i 46,3 netto za metr normalny montaż miał być około tysiaka za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.07.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 U mnie jest 52mb i 46,3 netto za metr normalny montaż miał być około tysiaka za całość 52 mb obwodu za 1000zł brutto? Niezła okazja albo w przyszłości totalna mina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adski 22.07.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 teraz sprawdziłem dokładnie z umowy 23zł za metr netto standardowy montaż i 46,3 netto za ciepły czyli połowa ceny sorki za pomyłkę wcześniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 22.07.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 [...] normalny montaż miał być około tysiaka za całość Chyba nienormalny? Część mechaniczna + pianka to nie jest montaż, bowiem nie spełnia wymagań warunków technicznych. Kto z wykonawców nazwie taki zakres robót "montażem" pcha się w kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts