Resqres 21.07.2017 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Witam, Chciałbym się dopytać czy czerpnia powietrza do rekuperatora może być zlokalizowana w podbitce? Sytuacja wygląda tak ,że rekuperator będzie znajdował się na poddaszu nieużytkowym domu parterowego i brak tam jest ściany kolankowej w której można by było umieścić czerpnie natomiast mogę umieścić otwór w szychcie pod murłatą i później z niego poprowadzić kanał do czerpni umieszczonej w podbitce tylko zastanawiam się czy takie położenie czerpni nie spowoduje jakiś problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vietcong 21.07.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 u mnie jest tak samo - taki montaż zasugerował mi instalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 21.07.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Nie tyle może być ale nawet powinna byc w podbitce na ścianie to jednak zawsze robią się jakieś zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 21.07.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 To poprawne rozwiązanie. Zadbaj żeby nie było blisko otwieranego okna z uwagi na szum i co ważniejsze w odpowiedniej odległości od wyrzutni - najlepiej na innej ścianie (nie wiem co mówią w tej materii przepisy - może ktoś mądrzejszy doradzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts