irf 13.09.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 WitamMam pytanie jestem na etapie kupna działki 920 m. Dzałka jest rolna ale z prawem zabudowy. Słyszałem ze aby teraz móc sie budowac trzeba miec dzałke minimum 1000m. Czy jest to prawda i jakie przepisy to regulują. Wspomniane dzałki zostały podzielone w 2001 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.09.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 To wszystko zależy od okolicy w której budujesz, w Polsce jest różnie.Idź do architektury i zapytaj o min. pow. działki oraz o powierzchnie (%) tzw. biologicznie czynną - dowiesz się jaką pow. możesz zabudować domem ( + podjazdy+chodnik+etc. )PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.09.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Witam Mam pytanie jestem na etapie kupna działki 920 m. Dzałka jest rolna ale z prawem zabudowy. Słyszałem ze aby teraz móc sie budowac trzeba miec dzałke minimum 1000m. Czy jest to prawda i jakie przepisy to regulują. Wspomniane dzałki zostały podzielone w 2001 roku. Minimalna powierzchnie dzialek okreslaja miejscowe plany zagospodarowania. Powierzchnia ta moze byc rozna w roznych gminach. Zazwyczaj jednak te dzialki, ktorych podzial zostal zatwierdzony (czyli nadano im numery i wpisano do rejestru gruntow), zostaja w planach umieszczone z taka powierzchnia, jaka maja. I zwykle jest tam mowa o tym, jaka powierzchnie powinny miec nowo tworzone dzialki. Tak wiec, nie masz sie czym martwic, jesli chodzi o powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 17.09.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 działka ma 324 m2 nie licząc drogi dojazdowej która jest służebnością, a dostaliśmy pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts