danny12 22.07.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 dzien dobrykupilem dom i zostal on ocieplony i zaciagniety siatka i chyba uzyto klej do zatapiania siatki ( tak mi sie wydaje) teraz chcialbym dokonczyc to cos ktos kiedys zaczal.z tego co czytalem to powinienem zaciagnac kleje jeszcze raz bo poprzedni wlasciciel zrobil to niestarannie a z tego co wiem siatka powinna byc zakryta. i zagruntowac gruntem podtynkowym i polozyc gotowy tynk typu baranek. Moje pytanie brzmi czy kolejnosc jest dobra i czy jest cos co powinienem jeszcze zrobic?z gory dziejkuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 23.07.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Oczywiście, że zrobi starannie - troche wprawy gdzieś gdzie nie widać i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danny12 23.07.2017 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 po prostu chcialem wiedziec czy kolejnosc sie zgadza a jak zrobie tak zrobie bede mial pretensje tylko do siebie poza tym najpierw chce zrobic tak jak admiralbar powiedzial zrobie na innym budynku najpierw dla wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 23.07.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale ponad 50% elewacji robionych przez fachowców sa niestaranne.... nikt Ci tego nie spier... tak, jak fachowiec. Chcesz mieć dobrze - zrób sam. Zakłądając, że chłopak ma 2 prawe ręce, myśli co robi, czyta instrukcje produktów, przygotuje się merytorycznie do roboty i nie będzie kombinował co by tu przyspieszyć to z pewnością nie zrobi tego gorzej niż ekipa. A jak się postara to na pewno lepiej po prostu chcialem wiedziec czy kolejnosc sie zgadza a jak zrobie tak zrobie bede mial pretensje tylko do siebie poza tym najpierw chce zrobic tak jak admiralbar powiedzial zrobie na innym budynku najpierw dla wprawy. są kolego doradcy techniczni - zadzwoń, wyślij maila - na pewno pomogą i powiedzą co i jak. Nie słuchaj tych ze skłądu bo nie koniecznie muszą się znać. Może forumowy fighter czy ewbuxxo dadzą Ci radę - zadzwoń - to dobre chłopy. Mnie się wydaje - specjalnie to podkreślam, że trzeba tak - grunt na klej, który jest, druga - wyrównująca warstwa kleju, drugi grunt na klej, który zaciągnąłeś i baranek. Przesówaj się ''ze słońcem'' inaczej tynk czy klej będą bardzo szybko wysychaly nie dając się obrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danny12 23.07.2017 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 dzieki wielkie za pomoc . Nie zamierzam sie spieszyc chce to zrobic sam. Pytalem ludzi co i jak a widze ze kazdy odpowiada tak jak Ty admiralbar. Tesciu mial to robic dla mnie no ale z przyczyn zdrowotnych nie moze dlatego postanwilem zrobic to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts