Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynkowanie scian

Recommended Posts

dzien dobry

kupilem dom i zostal on ocieplony i zaciagniety siatka i chyba uzyto klej do zatapiania siatki ( tak mi sie wydaje) teraz chcialbym dokonczyc to cos ktos kiedys zaczal.

z tego co czytalem to powinienem zaciagnac kleje jeszcze raz bo poprzedni wlasciciel zrobil to niestarannie a z tego co wiem siatka powinna byc zakryta. i zagruntowac gruntem podtynkowym i polozyc gotowy tynk typu baranek. Moje pytanie brzmi czy kolejnosc jest dobra i czy jest cos co powinienem jeszcze zrobic?

z gory dziejkuje za pomoc

Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale ponad 50% elewacji robionych przez fachowców sa niestaranne....

nikt Ci tego nie spier... tak, jak fachowiec.

Chcesz mieć dobrze - zrób sam.

Zakłądając, że chłopak ma 2 prawe ręce, myśli co robi, czyta instrukcje produktów, przygotuje się merytorycznie do roboty i nie będzie kombinował co by tu przyspieszyć to z pewnością nie zrobi tego gorzej niż ekipa. A jak się postara to na pewno lepiej

po prostu chcialem wiedziec czy kolejnosc sie zgadza a jak zrobie tak zrobie bede mial pretensje tylko do siebie poza tym najpierw chce zrobic tak jak admiralbar powiedzial zrobie na innym budynku najpierw dla wprawy.

są kolego doradcy techniczni - zadzwoń, wyślij maila - na pewno pomogą i powiedzą co i jak. Nie słuchaj tych ze skłądu bo nie koniecznie muszą się znać.

Może forumowy fighter czy ewbuxxo dadzą Ci radę - zadzwoń - to dobre chłopy.

Mnie się wydaje - specjalnie to podkreślam, że trzeba tak - grunt na klej, który jest, druga - wyrównująca warstwa kleju, drugi grunt na klej, który zaciągnąłeś i baranek.

Przesówaj się ''ze słońcem'' inaczej tynk czy klej będą bardzo szybko wysychaly nie dając się obrobić.