pooncz18 23.07.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Hej jestem na etapie murowania kominów. Zastosowalem system Schiedla (tak jak w projekcie). Wedlug projektu kominy maja byc obmurowane cegla pelną od stropu nad parterem do samej góry. Ścianki działowe mam eg projeku mam miec z cegly kratowki. Pytanie jest nastepujące: Planuje ścianki dzialowe zrobić z pustakow ceramicznych z porothermu 11,5cm(nie zalezy mi na tym by sćiany byly "ciche") Czy mogę również te 2 kominy obmurować tymi pustakami? Założenie jest takie ze chce komin obmurowac od stropu do góry poddasza tymi pustakami a nastepnie na komin ktory bedzie na zewnatrz dać klinkier robbena. Głównie chodzi mi o to czy klinkier ktory bedzie około 2,5m nad domem (tyle bedzie wystawał komin na zewnatrz) moge umieścić na takich pustakach? I drugie pytanko. Jesli bede obmurowywał komin już z poziomu stropu to musze go jeszcze jakosc wzmacniać , usztywniać jesli komin bedzie wystawał 2,5m na zewnatrz? Z kierownikiem jeszcze nie rozmawialem na ten temat co on na to. Bardzo proszę o wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 28.07.2017 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Mozesz zamienic chodzi o to aby klinkier miał się na czym oprzeć a komin był ustabilizowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts