Grbuy 23.07.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Siema! Mam w planach przeróbkę mieszkania w starym budownictwie. Obecnie w środku znajduje się stara kuchnia kaflowa i wygląda to tak: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/57864f70382e4c8c na zdjęciu zrobiłem "projekt" jak chcę przerobić mieszkanie i na miejsce kuchni kaflowej wstawić chce kozę opalaną drewnem. I teraz takie pytanie. Żeby zwiększyć efektywność grzewczą nad drzwiami chcę zamontować nawiewy elektryczne które będą dostarczały ciepłe powietrze z pomieszczenia w którym stoi koza do pokoi i mam takie obawy czy to spełni swoje zadanie? Czy lepiej zrobić pod sufitem kanały ponieważ chce obniżyć i ocieplić sufit tak z 5-7cm. I z nad kozy odprowadzić je właśnie do pokoi żeby wchodziły nad drzwiami. Do tego nad kozą zrobić kratkę z wiatrakiem który by wdmuchiwał powietrze do kanałów i nad drzwiami gdzie by wychodziły te kanały zrobić jeszcze dodatkowe wiatraki które by to powietrze wydmuchiwały z kanałów na pokoje? Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts