Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"NS łowca potraw kulinarnych"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z niecierpliwością czekam na relacje z KFC.

Wiem ,że mnie wyśmiewasz ale ta sezonowa pizza w telepizzy z kurkami i sosem jest wyśmienita wprost przepyszna.Kończy się sezon i pizza z kurek znika i jest znowu za rok.To mnie wkurza i dlatego przy okazji wstąpiłem i sprawdziłem.Tacki na pieczywo czosnkowe z salami jak widać na jednorazówce ale smakuje wybornie. Longery z KFC już prezentowałem.Bezalkoholową Margaritę również.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam.

Newsy tym razem z Warszawy z knajpki "Specjały Regionalne". Zanim wkleję fotki kilka słów o panującej tam atmosferze.Coś niesamowitego.Wspaniała obsługa i wspaniałe żarełko.Rocznica ślubu naszych dzieci,stolik zamówiony , wnusia okrzyczana maskotką restauracji adorowana przez konsumujących ,cóż więcej trzeba było.Wspaniałe chwile.Najpierw zaplecze pewnej knajpy ze smażonymi płociami i okonkami.Dogadzają sobie kucharze.

e41f2ec3ce5b51dagen.jpg

dc98ead9ab348d8a.jpg

I "Specjały Regionalne".

5a7347dd6af1ab71.jpg

75a26cbc1462df0c.jpg

Bartosza żurek z kawałkami mięsa

c4c599ea1227d375.jpg

moja zaliwajka z ziemniakami i pieczoną słoniną (plastry)

343e37013dec4f4a.jpg

zupa krem pomidorowy z zieleniną i kładzionymi kluskami.

7edfb93ceb7610b4.jpg

Swacha-dziadka Jacka flaki wołowe po warszawsku z pulpetami cielęcymi

3bfd08bef9012829.jpg

Gosi gołąbki jak z jej dzieciństwa , a ziemniaki które nam podano najlepsze na świecie.Padliśmy w ich smaku.

b826cd63b2c58dec.jpg

Aci kopytki z masełkiem

4694ae3b2a02ae1e.jpg

45c2f1a13ea626c6.jpg

Kamili -córci pieczeń wieprzowa w sosie własnym przyciemnionym.

6a3b04526fe6dc93.jpg

moje żeberka w powidłach śliwkowych ,które po rozmowie z kucharzem z Top Chef - a ,otrzymałem jak suwenir dla osoby innej niźli pozostali konsumenci.

df591af8a16229a9.jpg

ccc3e49134c3b053.jpg

7152080d2f730fb1.jpg

żeberka są najpierw marynowane , potem pieczone w niskiej temp. a następnie przed podaniem zapieczone w powidłach.Re-we-la-cja.

Bartosza schaboszczak z rączką z bukietem surówek

0fe4ce8da45dafc0.jpg

73d79e3d18b42a63.jpg

Swach-owej schaboszczak z rączką z kapustą zasmażaną.

07e3adddc3fc76a5.jpg

Szarlotka dla wszystkich z białą czekoladą i dużymi kawałkami jabłek w cienkim biszkopcie.

bf09eface8cd955a.jpg

CDN.....pozdrawiam smacznie.;)

Edytowane przez niktspecjalny

• 4 weeks później...

Witam łowców kulinarnych.Fotki będą lekko niesmaczne ale są.

Bąbel gofrowy z lodami w rączkach mojej Pani , którą kocham ponad życie.Dzisiaj kolacja na wyjściowo.Może mi się uda przemycić zdjątko.

61bf3a28db5e3602.jpg

Niestety ja przymuliłem i zostało do zdjęcia tylko to.Była to ciemna mini buła - grahamka.Z bekonem, z oliwkami czarnymi,pomidorem, podwójnym serem i sosami......BBQ , miodowy i czosnkowy.

9451ccf20eacdc7a.jpg

Do następnych łowów.;););)

Zacznę od tego :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:, potem przejdę do porządku dziennego.Napiszę jak ten z pajacykowa ale najpierw" zazdrość "potem ,przechwalanie by na koniec okryć się kłamstwem.Po co mu to??? Więc tak "po udanym obiedzie z kaczką w roli głównej znaleźliśmy się z moją ukochaną żoną w przytulnej restauracji, miejscu odgrodzonym parawanami by intymniej było, tylko ja i ona.Na kolację stek z polędwicy na kamieniu i cudowna przystawka podobno najlepsza na świecie ( był ryż jaśminowy , awokado ,pieprz sezam,sól, chili,sos sojowy) bez prezentacji wiadomo dlaczego.Ja delektowałem się Burbonem Blantons (jakoś tak) , żona Caberneta którego kocha "Pauillac " ( kelner naopowiadał nam jak powstaje , to cudowne opowieści).Jest jednak coś co odróżnia mnie od pajacykowa. Tam i tego nie zrobił skromna biżuteria dodała blasku i zaakcentowała ową kolację i podkreśliła jak dużo zawdzięczam mojej ukochanej. .Róbcie podobnie to wspaniałe chwile.:yes::)

• 2 months później...

Odświeżam bo zapomniałem ,że coś tak i gdzieś się jada.

Z "Sapaya" polecam.

kurczak "Wan Wan" i wołowina trawiasta z chińskim makaronem.

fa519ce4d83231e4.jpg

fbbff55b14406254.jpg

d6e1e18fdf9a61f0.jpg

"Olimp" czyli wszystko na talerzu we własnej kompozycji.

d234021f42a7d3f8.jpg

10194d81abcfdc93.jpg

ta sama "Sapaya" i :

b1c9def554007807.jpg

złoto nitki z kurczakiem

7a592ed7932cf94c.jpg

Kurczak trawiasty.

Radar włączony jadę na łowy.CDN....

Krakowskie Przedmieście stary komunistyczny bar ,ze starą oprawą wewm. Dwa dania robione ręcznie oprócz ugotowanych ziemniaków wyglądających jak ryż. Już kiedyś to prezentowałem.Miast Coca-Coli ,starsza Pani oznajmiła abym wziął kompot.Wybrałem Coca-Colę.

04906fc803c3beaa.jpg

56b57cfbd9529f98.jpg

Mielony smaży na świeżo , ziemniaki wyciśnięte przez praskę wyglądające jak ryż , surówka ręcznie tarta (marchewka ,biała kapusta ,jabłko, śmietana , cukier sól i pieprz.

dca107b85dd09635.jpg

9482f48f282c74d6.jpg

Pierogi z truskawkami z wrzątku na świeżo,całymi i śmieszne kropki ze śmietany , posypane cukrem.

Bistro Tesco Lublin.

Szybkie danka w małych ilościach godzi 20.50.

3155e71a76190c17.jpg

Kopytka z wody ,warzywa śródziemnomorskie w sosie ,odrobina sosu z karczku , kłaczki z polędwicy wieprzowej ,surówka szefowej.

f6ac5a5ddc121afb.jpg

Naleśnik z serem i powidłami śliwkowymi. Talarki biszkoptowe ze smażonymi jabłkami , delicja na ciepło.

CDN....