atom191 24.07.2017 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Dom parterowy, poddasze nieużytkowe, dom dosyć dobrze ocieplony.Powierzchnia 80 m2 + oddzielny bojler 150l.Instalacja: grzejniki + w łazience i przedpokoju poza grzejnikami dodatkowo podłogówka.Bojler w kotłowni przy kotle, łazienka oddalona ale nie przewiduje uruchomienia dodatkowej cyrkulacji.Powinna być możliwość regulacji innej temperatury w zależności od pory dnia (do południa, po południu).Chodzi o kocioł możliwie prosty w obsłudze i oszczędny dla takiego zapotrzebowania, bez zbędnych bajerów.Wstępnie rozważam/proponowano mi kotły:• VAILLANT ecoTEC plus VC 146/5-5• IMMERGAS VICTRIX 12 X TT 2 ErP• VIESSMANN Vitodens 200-W, typ B2HB Dodatkowo - dla zapotrzebowania energetycznego jak wyżej, jaki może być realny koszt roczny ogrzewania pomieszczeń i wody?Proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 24.07.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 • VIESSMANN Vitodens 200-W, typ B2HB Proszę o pomoc w wyborze. Witam, Dziękuję za zainteresowanie kotłem Vitodens 200-W firmy Viessmann. Vitodens 200-W to najnowsza generacja urządzeń, z nowym regulatorem Vitotronic z wyświetlaczem tekstowym i graficznym oraz modułem obsługowym do montażu na uchwycie ściennym. Kocioł nie potrzebuje dużo miejsca, łatwy w montażu. Posiada 10-letnią gwarancję na wymiennik. Posiada obudowę BoxDesign, zapewniającą niższy hałas oraz lepszy dostęp do komponentów. Polecam również zapoznać się z naszą aplikacją ViCare do regulacji ogrzewaniem przez internet. Za pomocą zintegrowanego asystenta można dopasować czasy ogrzewania do indywidualnych potrzeb. Ponadto wskazane są bezpośrednie oszczędności kosztów. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości - jestem do dyspozycji. Co więcej, warto wiedzieć, że jeśli zaprosisz firmę Viessmann jako Partnera Serwisowego poprzez aplikację ViCare otrzymasz dodatkowy rok gwarancji gratis! Dzięki temu można zyskać 1 rok gwarancji gratis, zdalny nadzór nad instalacją przez Serwis Fabryczny, szybki czas reakcji w przypadku wystąpienia usterki, obsługę techniczną Producenta, gwarancję stosowania oryginalnych części zamiennych Zapraszam do dyskusji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atom191 04.08.2017 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Rozważam jeszcze inne opcje, poczytam o Junkersie, dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 04.08.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 znajomi mają piec z junkersa i sobie chwalą. Dokładnego modelu nie znam ale w przyszłości pewnie będę musiał się rozejrzeć bo planuje budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts