piotr751 26.07.2017 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) Potrzebuję Okno uchylne sterowane elektronicznie smartfonem lub komputerem dla osoby niepełnosprawnej. Okno zwykłe, nie dachowe.Gdzie mogę znaleźć takie rozwiązania ?Otrzymałem jedną ofertę ale cena samego jednego okucia wraz z systemem wyniosła 6000zł. To za drogo jak dla mnie.Proszę o pomoc Edytowane 26 Lipca 2017 przez piotr751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.07.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Niestety trudno Ci bedzie znalezc duzo taniej.Same centrale sterujace WiFi to koszt w okolicy 2 tys i wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 26.07.2017 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 no tak ... centrala 2tys. plus okucie np. łańcuchowe okolo 500zl to razem 2500 i na tyle sie nastawilem. Czy zle rozumuje i trzeba wiecej elementow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.07.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 no tak ... centrala 2tys. plus okucie np. łańcuchowe okolo 500zl to razem 2500 i na tyle sie nastawilem. Czy zle rozumuje i trzeba wiecej elementow ? Jeżeli masz trochę pojęcia o automatyce to kup wybrany siłownik (około 500zł netto) + sterownik WiFi - np. NICE SPB-01 (300zł netto), ewentualnie jakieś przekaźniki i po sprawie. Oczywiście pozostaje kwestia wielkości tego okna uchylnego - czy siłownik zapewni szczelność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 26.07.2017 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 wlasnie problem w tym ze sie nie znam i ktos musialby mi poradzic co dokladnie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.07.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 wlasnie problem w tym ze sie nie znam i ktos musialby mi poradzic co dokladnie kupic Czyli sam nie zmontujesz sterowania, które proponowałem. Przykładowe elementy gotowca: - centrala INEL NET-01 - sterownik ST 01RL - odpowiedni do wielkości okna siłownik na 230V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 27.07.2017 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Mam znajomego ktory mi to podlaczy, tylko musze wszystko kupic tak zeby mial wszystko co potrzebne w domu jak przyjdzie. Sam tego nie zrobie bo choruje na zanik miesni , leze i ruszam tylko kciukiem. Te okno ma byc dla mnie Jakbys mogl mi tylko powiedziec gdzie kupic te elementy to bylbym wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 27.07.2017 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 ok wygooglowalemmam tylko wytanie czy z tym sterownikiem zadziala mi naped lancychowy ktory jest na pilota np taki silownik-lancuchowy-easy-MA-00158-00-0_KS30_40_pl_eltral ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.07.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 ok wygooglowalem mam tylko wytanie czy z tym sterownikiem zadziala mi naped lancychowy ktory jest na pilota np taki silownik-lancuchowy-easy-MA-00158-00-0_KS30_40_pl_eltral ? Jeżeli kupisz wersję na 230V to zadziała. Pamiętaj tylko, że ważna jest wysokość okna uchylnego! Praktycznie przy większej niż około 60-80cm samo domykanie siłownikiem nie zapewni szczelności (w oknie PCV). EDIT: Przecież on nie jest na pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 27.07.2017 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 faktycznie nie jest na pilota, pomylilem z innymokno ma wym. 75/140cm. jak domykanie siłownikiem nie zapewni szczelności, to w razie czego ktos domknie mi recznie , glownie chodzi o otwieranie.czyli ten silownik co napisalem moze byc czy polecasz inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.07.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 faktycznie nie jest na pilota, pomylilem z innym okno ma wym. 75/140cm. jak domykanie siłownikiem nie zapewni szczelności, to w razie czego ktos domknie mi recznie , glownie chodzi o otwieranie. czyli ten silownik co napisalem moze byc czy polecasz inny ? Siłownik może być. To okno ma szerokość 75 a wysokość 140? Jest jednoskrzydłowe? Ma okucie RU czy jest tylko uchylne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 27.07.2017 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 wysokosc 140 cmokno wymiary 350 / 140 cmUkład: duża szyba/okno około 200cm po środku i 2 mniejsze okna po bokach. Okno prawe uchylne sterowane elektronicznie telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.07.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 wysokosc 140 cm okno wymiary 350 / 140 cm Układ: duża szyba/okno około 200cm po środku i 2 mniejsze okna po bokach. Okno prawe uchylne sterowane elektronicznie telefonem. Nie za bardzo zrozumiałem ale z grubsza interesujące nas skrzydło jest wysokie na 140cm a szerokie jakieś 35 a całe okno ma 3 kwatery? W takim razie proponuję zmontować siłownik w pionie do obsługi funkcji "rozwierne" i powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 28.07.2017 01:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 okno uchylne ma szerokosc 75cm wysokosc 140cmsiłownik w pionie do obsługi funkcji "rozwierne" ... to sa "rozwierne" albo "zwierne" ? nie obie opcje naraz ?sorry ze glupio pytam, ale jak chce sie cos dowiedziec w firmach od automatyki jak slysza ze chce tylko jedno okno to nawet na email nie chca odpisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 28.07.2017 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 i czy silownik lancuchowy zamontuje w oknie pcv czy musi byc aluminiowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 29.07.2017 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 i czy silownik lancuchowy zamontuje w oknie pcv czy musi byc aluminiowe ? Zamontujesz. A poprzedniego postu nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 31.07.2017 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 (edytowane) Dziś dostałem ofertę z firmy na sprzedaż i instalację okna z siłownikiem Varia. W ofercie nie mają sterowania smartfonem do tego siłownika ale podają linka gdzie można kupić sterowanie pilotem. http://ragen.pl/automatyka-okienna/421-radiolinia-st100hshet-230v-ac.html Gwarantują montaż okna z siłownikiem Varia (chyba taki https://sklep-ecsystem.pl/varia-t-230-vac-silownik-lancuchowy-miwi-urmet.html ) i że jak podłączę tą radiolinię to całość będzie działać. Czy tak będzie ? Jak pisałem docelowo musi być okno uchylane smartfonem. Dlatego mam pytanie, czy mogę zamiast podanej przez nich radiolinii podłączyć do sterownika Varia centralkę pod smartfona o której pisaliśmy wcześniej czyli - centrala INEL NET-01 i sterownik ST 01RL ? Jeżeli tak to jak fizycznie to wszystko łączę z siłownikiem Przy centralce INEL NET-10 ? Do czego jest sterownik ? Czy łączę siłownik ze sterownikiem a sterownik z centralką ? Czy okablowanie jest w kompletach, czy muszę coś dokupić sam ? Będę wdzięczny za dalszą pomoc, bo muszę zapłacić za wszystko z góry Wolę mieć pewność że to zadziała. Edytowane 31 Lipca 2017 przez piotr751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 01.08.2017 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Dziś dostałem ofertę z firmy na sprzedaż i instalację okna z siłownikiem Varia. W ofercie nie mają sterowania smartfonem do tego siłownika ale podają linka gdzie można kupić sterowanie pilotem. http://ragen.pl/automatyka-okienna/421-radiolinia-st100hshet-230v-ac.html Gwarantują montaż okna z siłownikiem Varia (chyba taki https://sklep-ecsystem.pl/varia-t-230-vac-silownik-lancuchowy-miwi-urmet.html ) i że jak podłączę tą radiolinię to całość będzie działać. Czy tak będzie ? Jak pisałem docelowo musi być okno uchylane smartfonem. Dlatego mam pytanie, czy mogę zamiast podanej przez nich radiolinii podłączyć do sterownika Varia centralkę pod smartfona o której pisaliśmy wcześniej czyli - centrala INEL NET-01 i sterownik ST 01RL ? Jeżeli tak to jak fizycznie to wszystko łączę z siłownikiem Przy centralce INEL NET-10 ? Do czego jest sterownik ? Czy łączę siłownik ze sterownikiem a sterownik z centralką ? Czy okablowanie jest w kompletach, czy muszę coś dokupić sam ? Będę wdzięczny za dalszą pomoc, bo muszę zapłacić za wszystko z góry Wolę mieć pewność że to zadziała. Po co radiolinia skoro celem jest starowanie przez internet? Siłownik Varia może być. Do siłownika podpinasz zasilanie poprzez ST-01RL.Schemat podłączenia w instrukcji producenta. Centralkę podłączasz do prądu i internetu. Ze sterownikiem komunikuje się radiowo - nie ma wyjścia starowania silnikiem - stąd konieczność użycia sterownika. Okablowanie jakiego potrzebujesz to kabel sieciowy z wtyczką. Do tego jakaś większa puszka natynkowa to schowania sterownika i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 01.08.2017 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 dzieki za pomoc, dowiem sie tylko jeszcze jaki to dokladnie silownik Varia, i dam Ci znac zeby miec pewnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr751 01.08.2017 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 zalaczam instrukcje sterownika varia 230 ktory ma byc w oknachczy ten model silownika bedzie dzialal (otwieral i zamykal) okno uchylne z systemem centrala INEL NET-01 i sterownik ST 01RL ? https://uploadfiles.io/lkzg5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts