talgo1 26.07.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 witajcieszukam pieca dla tesciów maja mały domek 60m2niestety obecny piec zaczął przeciekać mimo ratunkowego spawania palą głównie drewnem i trochę węglem,kotłownia znajduje się za domem w osobnym pomieszczeniu jednak przylegającym do domudrewno to głównie odpady tartaczne sosnowedom nieocieplony poradźcie proszę jakiej firmy i o jakiej mocy wybrać kocioł nie ukrywam że cena kotła też gra rolę bo finansowo się nie przelewa że tak powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 26.07.2017 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Witam, Skoro budżet jest ograniczony, to może warto postarać się o dofinansowanie na likwidację kotła węglowego i na zastąpienie go czymś bardziej ekologicznym?W jakim województwie jest budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.07.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 witajcie szukam pieca dla tesciów maja mały domek 60m2 niestety obecny piec zaczął przeciekać mimo ratunkowego spawania palą głównie drewnem i trochę węglem, kotłownia znajduje się za domem w osobnym pomieszczeniu jednak przylegającym do domu drewno to głównie odpady tartaczne sosnowe dom nieocieplony poradźcie proszę jakiej firmy i o jakiej mocy wybrać kocioł nie ukrywam że cena kotła też gra rolę bo finansowo się nie przelewa że tak powiem Poszukaj na olx w okolicy jakiegoś małego dolniaka [kocioł dolnego spalania] - teraz można za nieco więcej niż cena złomu taki kupić bo sporo osób wymienia na podajnikowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 26.07.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Najrozsądniejszy kociołek jak na razie wydaje się MPM a do takiego małego domku wystarczy w zupełności 8-10kw z zapasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo1 27.07.2017 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 troche przejrzałem oferty i opinie i zastanawiamy sie nad kotłem zębiec wenus 10kwco sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 27.07.2017 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 troche przejrzałem oferty i opinie i zastanawiamy sie nad kotłem zębiec wenus 10kw co sądzicie? Bez sensu bo 2300 zł i masz kocioł górniak , sąsiedzi będą wkurzeni że zasmradzasz otoczenie i albo codzienne rozpalanie od góry by mniej kopcić albo dokładanie węgla i walić dymem na całą okolicę , daj sobie spokój i kup jakiegoś dolniaka nawet używkę od biedy a jak nie to dorzuć ze 6-7 stówek i kup sobie mpm 8-10 kw i spalasz czysto i bez przerw tylko dorzucasz opał i to bez dymu , wiesz jakie teraz czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konsultant zębiec 10.08.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Nic podobnego, ponieważ w kotle Wenus 10 w drzwiczkach zasypowych umieszczona jest przepustnica powietrza wtórnego, która umożliwia spalania węgla od góry. Powoduje to mniejsze dymienie i lepszą emisję spalin. Ja polecam kocioł Wenus 10. Możliwe jest spalanie węgla i drewna zarówno od góry jak i tradycyjnie od dołu. Na taką powierzchnię raczej nie znajdzie się kotła z dolnym spalaniem o mocy ok 10 KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.08.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Zębiec to sprawdzona marka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.08.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Nic podobnego, ponieważ w kotle Wenus 10 w drzwiczkach zasypowych umieszczona jest przepustnica powietrza wtórnego, która umożliwia spalania węgla od góry. Powoduje to mniejsze dymienie i lepszą emisję spalin. Ja polecam kocioł Wenus 10. Możliwe jest spalanie węgla i drewna zarówno od góry jak i tradycyjnie od dołu. Na taką powierzchnię raczej nie znajdzie się kotła z dolnym spalaniem o mocy ok 10 KW. Nie powiedziałem że górniak jest zły , sam mam górniaka i on faktycznie wybacza wszystko od kiepskiego opału po umiejętności palacza ale ja kupowałem bez namysłu kazał fachman kupić piec to kupiłem i nikt mi nie mówił że są dolniaki i górniaki a było to w 2015 roku po 30-tu latach mieszkania w bloku i teraz to wiedząc kupiłbym dolniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts