Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż zestawu podtynkowego WC

Recommended Posts

Witam wszystkich

Mam bardzo mała łazienkę i chce zamontować miskę z zestawem podtynkowym 40cm.

Mój majster kręci nosem że jeżeli rura odpływowa jest krzywa to będą problemy żeby zamontować i nalega na zwykłą muszlę.

Wszyscy sąsiedzi mają taki układ w pionie i prawie każdy ma zestaw podtynkowy 40 cm. Niektórzy nawet montowany pod kątem a u mnie się nie da nawet prosto?

Moje pytanie czy majster kręci bo nie chce się mu tego robić czy szukać innego wykonawcy.

Tłumaczy że rura w zestawie jest prosta i nie można przy niej manipulować pod kątem tz. na boki.

Jestem laikiem i liczę na fachową opinię. Spytał bym ojca bo się znał na budownictwie ale już nie mogę.

Moim zdaniem musi się dać :) U mnie tak majster kręcił na odpływ liniowy w brodziku - niby strop zbyt cienki i nie było jak się podkuć. Ale wziąłem kontakt na innego majstra, który robił odpływ liniowy znajomemu i nagle się dało zrobić :D Także polecam zmienić majstra... Może ten twój nie czuje się prostu na siłach, żeby wykonać taką operację

Nie słyszałem o takim przypadku-"nie da się".

Ostatnio (zimą) montowałem taki zestaw, w super ciasnej ubikacji w swoim sklepie. Teoretycznie nie było miejsca na niego. Po prostu wykułem kawałek ściany odpowiedniej wielkości i wkomponowałem w to miejsce zestaw.

Robota prosta jak budowa cepa, tylko musi się chcieć, bo to wysiłek fizyczny.