sircula 26.07.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 WitamChciałbym zasięgnąć opinii w sprawie deski . Chodzi mi o 3 warstwową deskę o grubości 10 mm dystrybuowaną pod marketową nazwą Artens, a produkowaną przez Barlinek(potwierdzone telefonicznie w Barlinku) Nie chce wklepwać linka żeby nie zostać posądzonym o reklamę czy coś, więc podam info techniczne ze strony marketu poniżej. Wracając do pytania:Czy warto taką deskę położyć , przykleić do podłogi. Wziąłem na próbę 2 sztuki i idealnie pasują kolorystycznie do moich dębowych dywanowych schodów. Chciałbym położyć w holu na piętrze gdzie znajdują się sypialnie i własnie w sypiali. Grubość dla mnie idealna bo podłoga w stosunku do schodów jest na tym poziomie. Miały być panele, a normalna deska o grubości przeważnie 14 mm będzie za wysoka w stosunku do ostatniego stopnia schodów. Warto taką podłogę przykleić? Ile powinien wziąć specjalista za przyklejenie z metra takiej deski? Ktoś ze specjalistów na niej pracował? Jakieś uwagi i wrażenia ? Odradzacie, czy warto ? Nie ukrywam , że przejrzałem setki paneli i żaden nie zbiżył sie do drewna naturalnością.. więc skoro jest możliwość zrobienia jednak z drewna to może warto? Wymiary produktu 10 x 130 x 1092 mmGrubość 10 mmDekor dąbWykończenie 7 warstw lakieru utwardzonego UVSposób montażu pływająca, bezklejowa clickRenowacja cyklinowaniePochodzenie drewna EuropaIlość sztuk/ karton 9Ilość m2/ karton 1,27Waga w kg/ karton 8,16Twardość drewna (współczynnik Brinella) 37 [MPa]Gwarancja (w latach) 15 latKod EAN: 5906737953693 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 19.08.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 moim zdaniem lepiej położyc podłogę drewnianą niż laminowaną. Czy ten produkt jest dobry akurat nie wiem , ale zawsze warto oglądać towar przed zamontowaniem. Ceny za montaż ? jest wolny rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts