Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień Dobry

Rodzice postanowili wyremontować sobie przedpokój w mieszkaniu, ale niestety przed rozwaleniem wszystkiego nie ustalili ile lampek będą potrzebować do sufitu podwieszanego. Korytarz ma 2.3m wysokości, 3.6m długości i 1.7m szerokości. Rodzice chcieliby coś takiego, czytałem, że ilość punktów oświetleniowych zależy właśnie od wielkości korytarza, od tego jak ten korytarz jest urządzony i jak jasny ma być. Dlatego chce się poradzić was, jako praktyków ile światełek najlepiej zastosować. Korytarz jest jak to w bloku dosyć ciemny, a przynajmniej mi się tak wydaje ;) (szare płytki na podłodze i biała cegiełka na ścianach), więc raczej lepiej będzie zastosować trochę więcej światełek żeby później nie chodzić po ciemku.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/230972-ile-opraw-zastosowa%C4%87-do-sufitu-podwieszanego-w-przedpokoju/

Może dobrym wyborem będą Downlighty podsufitowe? Całkiem spoko opcja i designersko też ok. Sam sprawiłem sobie z tąd [reklama] niby przemysłówka ale downlighty też mają. Jak nie to możesz innych z allegro szukać ale od producenta lepiej brać, bez prowizji itp. Edytowane przez Greengaz