szemieniov 26.07.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Witam serdecznie, W moim mieszkaniu z kominkiem mam z nim problem. Strasznie wieje od niego chłodem szczególnie zimą. Niestety nie ja go instalowałem (ani nadzorowałem) był już, kiedy do mieszkania się wprowadziłem.Jest to model INVICTA 700 OPTION z szybrem. Jest on wbudowany w zabudowę rogu salonu. Moim zdaniem problem jest w doprowadzeniu powietrza. Z tego co jestem w stanie zaobserwować przez otwory wentylacyjne w kominku to przewód doprowadzający powietrze nie jest połączony bezpośrednio z kominkiem tylko kończy się w przestrzeni znajdującej się pod nim. Do przestrzeni tej nie ma dostępu – brak jakichkolwiek drzwiczek. Wyprowadzony jest z boku domu ok 50cm nad ziemią i kończy się okrągłą kratką z możliwością przesuwnego zamykania i otwierania – co trochę pomaga, ale i tak czuć od kominka chłód szczególnie w dni kiedy mocno wieje. Zamknięcie szybra nic nie zmienia.Przewód doprowadzający nie ma przepustnicy – na pewno!Jak mogę ochronić się przed wyziębianiem pomieszczeń, kiedy nie używam kominka?Mam pomysł żeby zamontować przepustnice na zewnętrz budynku (jest to w obrębie mojego ogródka) i zakończyć kratką taką jak teraz, jakoś zamaskować, żeby nie sterczała ze ściany, czy to pomoże?Czy jest inne możliwość, kiedy nie mam dostępu do pustej przestrzeni pod kominkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.07.2017 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Prawdopodobnie pomoże...Zatkaj tą dziurę w domu najpierw jakąś szmatą na próbę...http://www.kominki-batura.pl/news,swiat-kominkow-nr-15-2005,29,51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szemieniov 27.07.2017 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Dziękuję za odpowiedź, zatkanie otworu szmatą powoduje ustanie ruchu powietrza. Znalazłem taki instrument: http://oxywent.pl/zaslepki-kanalu-ksztaltki-lublin/952-zaslepka-do-kanalu-z-uszczelka-z-raczka.html Zamówiłem, napisze, czy zamykanie taką zaślepką spowoduje rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.09.2017 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 No i...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts