Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wzizt - infrastruktura towarzysząca

ania1719508426

Recommended Posts

Pani naczelnik odmawia wpisania wydania wzizt na budynek mieszkalny wraz z infrastrukturą towarzyszącą (chodzi oczywiście o przyłącza). Twierdzi, że obecnie taka decyzja jest wymagana na budowę odcinków sieci a nie przyłączy.

Moim zdaniem nie ma racji i robi mnie w konia. Czy była jakaś nowelizacja w tej kwestii? Myślałam, że:

Art. 59. [...]

2. Przepis ust. 1 stosuje się również do zmiany zagospodarowania terenu, która nie wymaga pozwolenia na budowę, z wyjątkiem tymczasowej, jednorazowej zmiany zagospodarowania terenu, trwającej do roku.

??????????

Warunki stanowią wraz z projektem podstawę do wydania pozwolenia na budowę. Nie dotyczy to przyłączy, które objęte są obowiązkiem zgłoszenia, a nie uzyskaniem pozwolenia na budowę i dlatego nie ma obowiązku występowania o warunki dla ww.

....ale co urząd, to inna interpretacja......

Pozdro

J

Istotnie, dla sieci ulicznych konieczne są warunki.

A wniosek przyjęła?

Jak przyjęła to musi nań odpowiedzieć?

Jak odpowie negatywnie to przysługuje Tobie zażalenie do wójta/burmistrza.

A tak w ogóle to może warto złozyć na nią skargę osobiści u wójta. Żyją w końcu z podatku od nieruchomości ty chcesz jeszcze dodatkowo go sobie sama zwiększyć, przy okazji jeszcze kilka sklepików na terenie gminy VAT-em i dochodowym zasilić.

Co za media, ludzie z generatorem i własną studnią budują, a głupia baba pokazuje tobie jaka jest silna.

A może jej się nie podobasz. Może swoją lepszą połowę wyślij.

A może jej się nie podobasz. Może swoją lepszą połowę wyślij.

1. Lepsza połowa już była.

2. Skarga już była.

Powtórzymy procedurę pkt 1-2, ale z innego powodu....

Tymczasem poczekajmy - może ktoś się wypowie w temacie przytoczonego przeze mnie przepisu...

Że pozwolenia na budowę przyłączy nie trzeba to wiem, ale co z wzizt?