ania1719508426 13.09.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Pani naczelnik odmawia wpisania wydania wzizt na budynek mieszkalny wraz z infrastrukturą towarzyszącą (chodzi oczywiście o przyłącza). Twierdzi, że obecnie taka decyzja jest wymagana na budowę odcinków sieci a nie przyłączy.Moim zdaniem nie ma racji i robi mnie w konia. Czy była jakaś nowelizacja w tej kwestii? Myślałam, że: Art. 59. [...]2. Przepis ust. 1 stosuje się również do zmiany zagospodarowania terenu, która nie wymaga pozwolenia na budowę, z wyjątkiem tymczasowej, jednorazowej zmiany zagospodarowania terenu, trwającej do roku. ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.09.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Warunki stanowią wraz z projektem podstawę do wydania pozwolenia na budowę. Nie dotyczy to przyłączy, które objęte są obowiązkiem zgłoszenia, a nie uzyskaniem pozwolenia na budowę i dlatego nie ma obowiązku występowania o warunki dla ww.....ale co urząd, to inna interpretacja......PozdroJ Istotnie, dla sieci ulicznych konieczne są warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.09.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 A wniosek przyjęła?Jak przyjęła to musi nań odpowiedzieć?Jak odpowie negatywnie to przysługuje Tobie zażalenie do wójta/burmistrza.A tak w ogóle to może warto złozyć na nią skargę osobiści u wójta. Żyją w końcu z podatku od nieruchomości ty chcesz jeszcze dodatkowo go sobie sama zwiększyć, przy okazji jeszcze kilka sklepików na terenie gminy VAT-em i dochodowym zasilić.Co za media, ludzie z generatorem i własną studnią budują, a głupia baba pokazuje tobie jaka jest silna.A może jej się nie podobasz. Może swoją lepszą połowę wyślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.09.2004 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 A może jej się nie podobasz. Może swoją lepszą połowę wyślij. 1. Lepsza połowa już była. 2. Skarga już była. Powtórzymy procedurę pkt 1-2, ale z innego powodu.... Tymczasem poczekajmy - może ktoś się wypowie w temacie przytoczonego przeze mnie przepisu... Że pozwolenia na budowę przyłączy nie trzeba to wiem, ale co z wzizt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts