Mobi27 27.07.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 (edytowane) Witam. To mój 1. post na tym forum. Z góry przepraszam, jeśli w złym dziale napisałem post. Otóż zauważyłem u siebie bardzo niepokojące pęknięcia. Do rzeczy. Mieszkanie to kamienica. Zbudowana w latach 60. Jako że tak ciężko opisać co tam się dzieje, posłużę się zdjęciami. Ogólnie rok temu z powodu pewnej nieszczelności na dachu wlewała się naprawdę dużymi ilościami woda w punkcie D, płynęła przez komandora (punkt C) i dostawała się do pokoju nr 2 , w punkcie A1 na niebiesko się wylewała. Mieszkanie na 3 piętrze, także ciekawe zjawisko zalania. Minęło trochę czasu i oczywiście był ubezpieczyciel wypłacił "marne" odszkodowanie wg mnie, bo tylko co na farbę chyba mogło by starczyć. Po jakimś czasie zobaczyłem coś niepokojącego w punkcie B. No i tak patrząc na to z szerszej perspektywy nie wiem, czy szafa komandor (czerwone obramowanie), nie powinno iść w rozbiórkę. Bo w sumie we wszystkich punktach A,B,D jest taka szpara że rękę można tam śmiało wsadzić. Prosiłbym kogoś o rzeczową opinie. Ogólnie tą sprawą tego co się dzieje w punkcie B ma zająć się spółdzielnia mieszkaniowa, ale uważam, że tu trzeba jakoś całościowo na to spojrzeć. Czyli na oba pokoje a nie ten jeden. Ale nie znam się i chcę wiedzieć jaki mam duży problem. Z góry dziękuję za odzew. Aha, szafa oddzielona od pokoju nr 2 jest karton - gipsem i można z niej korzystać tylko z pokoju nr 1. Edytowane 27 Lipca 2017 przez Mobi27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts