Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy będzie potrzebne usuwanie komandora ?

Recommended Posts

Witam. To mój 1. post na tym forum. Z góry przepraszam, jeśli w złym dziale napisałem post.

Otóż zauważyłem u siebie bardzo niepokojące pęknięcia.

Do rzeczy.

Mieszkanie to kamienica. Zbudowana w latach 60.

Jako że tak ciężko opisać co tam się dzieje, posłużę się zdjęciami.

Ogólnie rok temu z powodu pewnej nieszczelności na dachu wlewała się naprawdę dużymi ilościami woda w punkcie D, płynęła przez komandora (punkt C) i dostawała się do pokoju nr 2 , w punkcie A1 na niebiesko się wylewała.

Mieszkanie na 3 piętrze, także ciekawe zjawisko zalania.

Minęło trochę czasu i oczywiście był ubezpieczyciel wypłacił "marne" odszkodowanie wg mnie, bo tylko co na farbę chyba mogło by starczyć.

Po jakimś czasie zobaczyłem coś niepokojącego w punkcie B.

No i tak patrząc na to z szerszej perspektywy nie wiem, czy szafa komandor (czerwone obramowanie), nie powinno iść w rozbiórkę. Bo w sumie we wszystkich punktach A,B,D jest taka szpara że rękę można tam śmiało wsadzić.

Prosiłbym kogoś o rzeczową opinie. Ogólnie tą sprawą tego co się dzieje w punkcie B ma zająć się spółdzielnia mieszkaniowa, ale uważam, że tu trzeba jakoś całościowo na to spojrzeć. Czyli na oba pokoje a nie ten jeden.

Ale nie znam się i chcę wiedzieć jaki mam duży problem.

Z góry dziękuję za odzew.

Aha, szafa oddzielona od pokoju nr 2 jest karton - gipsem i można z niej korzystać tylko z pokoju nr 1.

szkic.jpg

B.jpg

C.jpg

D.jpg

A.jpg

Edytowane przez Mobi27