akandrzej300 27.07.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 WitamMam problem ze sterownikiem pompy głębinowej tzn- jest umieszczony bezpośrednio w Studzienice rewizyjnej na polu, występuje skroplenie i często nie włącza pompy, jakieś zwarcie się robi / tak mi tłumaczą ci od wiercenia studni głębinowej/Moje pytanie:- czy na hydroforze w kotłowni można zamontować taki sterownik zamiast umieszczenia go w studni żeby rozwiązać problem?Dziękuję i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.07.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Witam Mam problem ze sterownikiem pompy głębinowej tzn - jest umieszczony bezpośrednio w Studzienice rewizyjnej na polu, występuje skroplenie i często nie włącza pompy, jakieś zwarcie się robi / tak mi tłumaczą ci od wiercenia studni głębinowej/ Moje pytanie: - czy na hydroforze w kotłowni można zamontować taki sterownik zamiast umieszczenia go w studni żeby rozwiązać problem? Dziękuję i proszę o pomoc Nie wiem jaki Ty masz ten sterownik. Takie jakie ja znam są w szczelnej obudowie, z dławikami na kable. Żadne roszenie mu nie przeszkadza. Totalne zalanie wodą by mu pewnie zaszkodziło. Sterownik może być na dowolnym kawałku rury w którym masz takie ciśnienie jak chcesz mieć. Jeśli się robi zwarcie to MUSI powodować zadziałanie bezpiecznika jakiegoś. Jak nie wywala bezpieczników to ktoś ściemnia: masz uszkodzony ten wyłącznik albo jakoś skopana instalacje elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akandrzej300 28.07.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Dziękuję za wiadomość, mam sterownik PC 59 i wiosną podczas roztopów jak ziemia jeszcze nie przepuszcza jest czasem cały zalany wodą z roztopów ale jak jest chermetyczny to mimo to może się przez to psuć?Czy może on być w kotłowni na hydroforze? Dziękuję i proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts