anna99 14.09.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 U nas jest alarm z monitoringiem, ubezpieczenie domu, a ponieważ do przeprowadzki zostało 2 tygodnie (są grzejniki, piec, armatura, kominek) i ekipa wykonczeniowa juz sie wyprowadziła a dojeżdżaja tylko na drobne wykończeniówki - MÓJ MAŁŻONEK ZAPAKOWAŁ DO SAMOCHODU MATERAC, ŚPIWÓR I PIŻAMKĘ I POJECHAŁ NOCOWAĆ NA BUDOWIE.Wszyscy radzili, że to niebezpiecznie zostawiać wszystkiego bez "osobistego" nadzoru. Czy to przegięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 14.09.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 raczej przegięcienie będą ci kraść grzejników albo kominka jak masz monitoring.Nie chodzi o to, że nie da się obejść monitoringu, ale wydaje mi się że kolesie którzy kradną veluksy czy grzejniki to inny kaliber złodziei. Alarm z monitoringiem ma odstraszać tzw. 'żuli' i robi to skutecznie. Jeśli, odpukać, znajdzie się ekipa złodziei, którzy będą na tyle zdesperowani, że oleją alarm i ekipę interwencyjną, to z całym szacunkiem nie przejmą się twoim mężem w piżamce. Mąż w piżamce odstrasza co najwyżej 'żuli', a ci są przecież już odstraszani przez monitoring. Inna sprawa, że mąż może chcieć po prostu już sobie pomieszkać - rozumiem go, bo sam się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 14.09.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 zamów sobie u dobrego plastyka, bądź wykonaj sam parę tabliczek z napisem: Eeee tam. Po co zamawiać u plastyka. Można przecież ukraść od kogoś z płota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.09.2004 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Ktoś wiedział po co do ciebie wchodzi. W ten sposób możesz sobie zawęzić krąg podejrzanych. Zastanawiałem się nad tym od samego początku i niestety nic innego nie przychodzi mi do głowy jak to, że forum czytają również złodzieje. Grzejniki montowałem sam. Generalnie ekipy to się u mnie za bardzo nie kręciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.09.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 A rzesz ty. arzesz przecież ty dziennika budowy nie prowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.09.2004 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 A rzesz ty. arzesz przecież ty dziennika budowy nie prowadzisz. To wcale nie jest konieczne. Wystarczy czytać, czytać, czytać......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 15.09.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 U nas jak przyszedł czas na takie roboty był zainstalowany alarm z monitoringiem a oprócz tego zatrudniliśmy pana, który stale nam domu pilnował no i oczywiście ubezpieczyliśmy budowę od kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 15.09.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 _ZBYCH_ Czy mozesz kogos polecic z ok. Poznania do wykonania instalacji alarmowej? Z gory dziekujeebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 15.09.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 raczej przegięcie nie będą ci kraść grzejników albo kominka jak masz monitoring. Nie chodzi o to, że nie da się obejść monitoringu, ale wydaje mi się że kolesie którzy kradną veluksy czy grzejniki to inny kaliber złodziei. Alarm z monitoringiem ma odstraszać tzw. 'żuli' i robi to skutecznie. Jeśli, odpukać, znajdzie się ekipa złodziei, którzy będą na tyle zdesperowani, że oleją alarm i ekipę interwencyjną, to z całym szacunkiem nie przejmą się twoim mężem w piżamce. Mąż w piżamce odstrasza co najwyżej 'żuli', a ci są przecież już odstraszani przez monitoring. Inna sprawa, że mąż może chcieć po prostu już sobie pomieszkać - rozumiem go, bo sam się nie mogę doczekać. Zgadzam się w pełni z Mieczotronixem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 15.09.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Ktoś wiedział po co do ciebie wchodzi. W ten sposób możesz sobie zawęzić krąg podejrzanych. Zastanawiałem się nad tym od samego początku i niestety nic innego nie przychodzi mi do głowy jak to, że forum czytają również złodzieje. Grzejniki montowałem sam. Generalnie ekipy to się u mnie za bardzo nie kręciły. Jak już pisałem nie ma co dopatrywać się złodziei wśród wykonawców. Złodzieje, którzy żyją z okradania budów obserwują budowy i widzą co się dzieje (nie mówię że stale obserwują, ale wystarczy, jak przejadą się od czasu do czasu po okolicy i zajrzą do nowych domów przez okno). Można zawężać krąg podejrzanych, jak Ci zginie szkatułka z biżuterią, o której wiedziało tylko nieliczne grono... Forum może i czytają złodzieje (budujący swoje domy ), ale nic z tego nie wynika. Przecież nikt nie podaje adresu swojej budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 15.09.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 _ZBYCH_ Czy mozesz kogos polecic z ok. Poznania do wykonania instalacji alarmowej? Z gory dziekuje ebi Niestety nie. Nie znam instalatorów z innych miast, a i tych, których znam (z Warszawy) bym nie polecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 15.09.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 _ZBYCH_ dzieki za odpowiedz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enerdom 19.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Można przed wstawieniem okien i tynkami rozciągnąć kabelki i jednocześnie z wstawieniem okien zamontować alarm z modułem GSM do powiadomienia, jeśli ktoś blisko mieszka, albo podłączyć pod agencję ochrony.Jak złodzieje mają wejść to wejdą ale przynajmniej nie zdążą wymontować tego czy owego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 19.01.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Można przed wstawieniem okien i tynkami rozciągnąć kabelki i jednocześnie z wstawieniem okien zamontować alarm z modułem GSM do powiadomienia, jeśli ktoś blisko mieszka, albo podłączyć pod agencję ochrony.Jak złodzieje mają wejść to wejdą ale przynajmniej nie zdążą wymontować tego czy owego. Nie mogłem się opanować aleś staroć wygrzebał 6 letnią . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enerdom 19.01.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Nie mogłem się opanować aleś staroć wygrzebał 6 letnią . Pozdrawiam Daj linka,bo jakoś nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba7go 19.01.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam panowie .Jako rozwiązanie w tym problemie wybrał bym alarm i powiadamianie GSM na telefon oraz ochrona security ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam panowie . Jako rozwiązanie w tym problemie wybrał bym alarm i powiadamianie GSM na telefon oraz ochrona security ... Pozdrawiam Dokladnie. Ja od poczatku mialem na budowie alarm z powiadomieniem GSM. Kupujesz taki na allegro za ~150-160 pln, do tego nokie 5510 (czy 5110? nie pamietam) za 20-30 pln (bez baterii moze byc, i tak trzeba odlaczyc!), najtanszego prepaida + dwa akumulatorki tak 14-20Ah (ok 50-60 pln / szt) + ladowarke + czujke ruchu - najlepiej dualna w granicy 100-120 pln. Calosc zamknie sie spokojnie w kwocie 500 pln. Umieszczasz to w miejscu gdzie nie widac, a gdzie zlodziej na pewno przejdzie (np. przy wejsciu). Ja mialem przygotowane dziury na wentylacje mechaniczna i w jednej z nich wysunalem lekko czujke. Nic nie bylo widac, wszystko dzialalo pieknie. U gory zawalilem to sterta cegiel i innych materialow (warunek - raz na tydzien trzeba wymienic baterie wiec trzeba sie tam dostac). ZDALO EGZAMIN NA SZOSTKE !! Tzn. kilka razy zareagowal i zdarzylem przyjechac i przegonic... kota sasiada :) Co najwazniejsze - mozna zadzwonic z ustalonego wczesniej numeru i alarmik odbiera i wlacza monitoring - tzn. slyszysz co sie w srodku dzieje. I to dziala przepieknie - rano slyszalem cwierkanie ptakow, a wieczorami przejezdzajace przez droge 500m dalej samochody! Zlodzieja uslyszalbys bez najmniejszego klopotu - nawet tylko same kroki. Bardzo wszystkim polecam takie rozwiazanie. A autorowi WSPOLCZUJE! Do mnie tez sie wlamali, ale do blaszaka budowlanego, jak jeszcze tylko mialem wylane same lawy. Nic nie ukradli ale garaz (nowy) poniszczyli. Wiem, jakie to uczucie bezradnosci.. Chcialoby sie w morde zlodziejowi dac a nie wiadomo gdzie on pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.01.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Autor to przez sześć lat już się pozbierał, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.01.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Autor to przez sześć lat już się pozbierał, mam nadzieję. Osz w morde, teraz spojrzalem Eh, kto tez to odgrzebal.. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 20.01.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 najlepiej ubezpieczyć,lub firme zatrudnic ochroniarska,lub przeprowadzić sie do domu i mieszkać nawet na betonie.mi to znowu zwineli spawarke z nowopostawionego garażu za 2 tysia i lampki zewnetrzne,policja oczywiście nic nie zrobiła,a i brame jeszcze zakosili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts