Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunkuuuuuu!!!! Moja druga połowa chce kupić KOPARKĘ!!!!

Recommended Posts

a ta np. kosztuje 67,500 USD

ale może ma klimatyzację i audio co tłumaczy jej cenę :lol:

Toż toto spycha a nie kopie! :roll:

no bo jak już się tym małym CAT-em namęczysz i górę ziemi usypiesz, to później bierzesz tego spychacza i w ramach odprężenia jeden przejazd przez posesję i masz wszystko równiutko :lol:

a masz garaż na tą koparkę??? :-? :wink:

O jasna!!! :o I do tego garaż! A pod chmurką stać nie może? Lakierek na pewno jej się nie zmatowi!

no bo mi by było szkoda 17 tys. USD pod chmurką trzymać :lol:

BTW mój samochód jest na chwilę obecną mniej warty :wink:

kupić koparkę :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31153309 - KOPARKA BIAŁORUŚ - super stan.

Poużytkujesz z rok i za tyle samo sprzedaż. Do tej kopareczki można śmiało orenżade(opałówkę) lać.

Dzęki! :) Dokładnie tak myśli moja połówka nawet tę samą namierzył. Problem w tym, czy się nie rozleci i czy będzie się nadawać do sprzedaży. W końcu mamy budować a nie leżeć pod koparą i składać ją do kupy. Pozdrawiam

trzeba by było ją dokładnie obejrzeć, najlepiej jakiegoś znawcę tematu ze sobą wziąć i jak wszystko gra to kupować, bo cena przystępna i nawet jak coś się zepsuje to części tanie i naprawić takie cudo nietrudno

pozdrawiam

no bo mi by było szkoda 17 tys. USD pod chmurką trzymać :lol:BTW mój samochód jest na chwilę obecną mniej warty :wink:

Jakie 17 tys USD??? Czy widział kto Białoruśkę lat 20 za tyle kasy?? No chyba, że John Lennon tym kopał :lol:

no bo mi by było szkoda 17 tys. USD pod chmurką trzymać :lol:BTW mój samochód jest na chwilę obecną mniej warty :wink:

Jakie 17 tys USD??? Czy widział kto Białoruśkę lat 20 za tyle kasy?? No chyba, że John Lennon tym kopał :lol:

ja mówiłem o tym małym Caterpillarze, a nie o Białoruśce :lol:

matka jeżeli chcesz sprawdzić, czy to oryginalna Białoruśka to zobacz jak sie otwiera kabina. Oryginalne miały klamkę unoszona do góry co by pijany koparkowy jak sie o nią oparł to drzwi nie otworzył. Mógłby być wtedy wypadek przypracy.Wiec w tych modelach może być podwyższone bhp. 8)

A co ty chłopu żałujesz chce zabawke to może warto mu radość sprawić święta idą, może jakaś rocznica lub inna imprezka. :wink:

Na razie na małą skalę, ale też staram się tak robić.

Robota jest zrobiona, tak jak chcę (no prawie zawsze) i KIEDY chcę, przeważnie taniej, a po robocie zostaje narzędzie jakby "gratis".

kupić koparkę :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31153309 - KOPARKA BIAŁORUŚ - super stan.

Poużytkujesz z rok i za tyle samo sprzedaż. Do tej kopareczki można śmiało orenżade(opałówkę) lać.

Dzęki! :) Dokładnie tak myśli moja połówka nawet tę samą namierzył. Problem w tym, czy się nie rozleci i czy będzie się nadawać do sprzedaży. W końcu mamy budować a nie leżeć pod koparą i składać ją do kupy. Pozdrawiam

pomyśl inaczej, to że się zepsuje to szanse są podobne jak w przypadku koparki za 17-60tys.$, która była intensywnie eksplatowana prawie dzień w dzień, ale cześci do takiego Cata'a będzie kosztował powiedźmy 2tyś. $ + sama wymiana 2k zł, a do koparki Białoruś 700zł i co ciekawe każdy ją prawie naprawi, każdy kto naprawia takie ciągniki rolnicze (w każdej większej wsi jest taki spec). Jest sporo części używanych. No i orenżada !!!!!!!!!!!!! 2zł za literek

:lol:

ja mówiłem o tym małym Caterpillarze, a nie o Białoruśce :lol:

Aaaa to przepraszam!! :oops: Nooo jak mogłabym sobie na "coś takiego" pozwolić to zbudowałabym "temu" garaż z klimą, myjnię i stację obsługi! :lol: Ale niestety moje marzenia nie wychodzą poza Białoruśkę (a właściwie to nie moje o zgrozo!!).

Koparka wcale nie musi byc droga.

np. tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30852619 ;)

No zgadza się! Pod warunkiem, że budujemy domek dla Barbie :lol:

A tak powaznie to widze, ze na allegro dwudziestoletnie (rok. prod 1984) chodza po 20-30 ty.

Ja widziałam Białoruśkę też coś ok. 20 lat w opcji "kup teraz" za ok. 8 tys. Myślę, że jak się dobrze poszuka to i za 5 tys się znajdzie. Tylko pozostaje dylemat czy warto? Widzę, że chyba jest więcej głosów "za" niż "przeciw" (oczywiście - A nie mówiłem???), więc jest o czym myśleć. Dzięki za opinie. Pozdrawiam

Po przeanalizowaniu tego pomysłu oraz planowanego "frontu robót" (ale to brzmi nie: :D ) sugerowałbym kupić ale nie koparkę tylko spycharko koparkę, najprostszą w obsłudze, niedrogą, prostą w naprawie i z tanimi częściami koparko spycharką o w miarę rozsądnej wydajności jest polski Ostrówek. Maleńkimi kopareczkami jakie są na zdjęciach w innych postach nie wykopie się fundamentów i nie zdejmi humusu z działki w rozsądnym czasi, one sa przeznaczone do kopania rowków bo nie rowów pod np kabel czy rurę a i to trwa strasznie długo. Wg mnie tylko Ostrówek.

Pozdrawiam