Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W DZIALE PROJEKTÓW BRAK ODPOWIEDZI- MOŻE BUDUJACY TAM NIE ZAGLĄDAJA NA TYM DALSZYM ETAPIE BUDOWY..

CZY JEST WŚRÓD WAS KTOŚ KTO BUDOWAŁ/ BUDUJE DOM Z MURATORA "DOSKONAŁY" ?

ZASTANAWIAM SIE NAD TYM PROJEKTEM I SZUKAM CIEKAWYCH SPOSTRZEŻEŃ....

CO O NIM MYSLICIE?

https://forum.murator.pl/topic/23108-quotczy-doskoana%C5%82yquot-jest-faktycznie-doskona%C5%82y/

hmmm... a czy istnieja posty doskonale ? zdecydowanie nie sa niej lub bardziej zblizone do idealnego, ale ten zdecydowanie od niego odbiega

a tak na powaznie to chodzi mi o CAPSCA, ZBEDNY :)

witaj,

mam ten projekt, i choć ostatecznie zdecydowaliśmy budować dom znacznie mniejszy - ciągle go lubię 8)

nie będę się rozpisywać o zaletach, bo je znasz, napisze ci za to jakie mieliśmy zastrzeżenia:

-brak zadaszonego tarasu-zamierzaliśmy(po

wydłużeniu garażu do dwustanowiskowego szeregowego) przykryć garaż i taras dachem jednospadowym

-bezsensownie położone przejście do garażu-zrezygnować

-łazenka na parterze- ze względu na położenie i dużą ilość ścian zewn(trudna do ogrzania)- nadaje się raczej na kotlownię + WC co akurat nam pasowało

szkoda,że mój doskonały zostanie w szufladzie- chętnie podpatrzę fotki z twojej budowy

pozdr.Aga

witaj,

mam ten projekt, i choć ostatecznie zdecydowaliśmy budować dom znacznie mniejszy - ciągle go lubię 8)

nie będę się rozpisywać o zaletach, bo je znasz, napisze ci za to jakie mieliśmy zastrzeżenia:

-brak zadaszonego tarasu-zamierzaliśmy(po

wydłużeniu garażu do dwustanowiskowego szeregowego) przykryć garaż i taras dachem jednospadowym

-bezsensownie położone przejście do garażu-zrezygnować

-łazenka na parterze- ze względu na położenie i dużą ilość ścian zewn(trudna do ogrzania)- nadaje się raczej na kotlownię + WC co akurat nam pasowało

szkoda,że mój doskonały zostanie w szufladzie- chętnie podpatrzę fotki z twojej budowy

pozdr.Aga

Znam ten projekt. Uważam że wbrew nazwie nie jest doskonały.

Minusem jest taras nad garażem, aż sie prosi przedłużenie dachu i wybudowanie dodatkowego pomieszczenia. Komin wentylacyjno- dymowy położony bardzo niekorzystnie (wchodzi w kosz- za nim zawsze będzie się gromadził zimą snieg). Pomieszczenia -zapomnij o sufitach podwieszanych, ale bez nich też nisko, o ile pamietam 2,55.

Pozdr