Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka w gara?u - pilne

kalif62

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I. nieporzeba zbroić wylewki jeśli dasz 7cm,

II folia budowlana 0,2mm podwójnie, lepiej i taniej niż papa.

III jeśli gres będziesz kładł to klej elastyczny jest konieczny (atlas Plus, Ceresit CM17....)

moim zdaniem, też buduję podobny garaż,

niezgodze sie z tym

1. do dyskusji, ale mysle ze koniecznie zbrojenie, to w koncu garaz a nie salon :D

2. absolutnie folia nie nadaje sie na izolacje przeciwwilgociowa w tym wypadku, tylko papa, folia ulegnie przekluciu i przetarciu. :-?

3. niekoniecznie atlas PLUS atlas ma w swojej ofercie takze kleje do plytek duzego formatu jak i do gresu. :wink:

• 1 year później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...

czytam i już sam nie wiem

najpier ytwardzić piach, później chudziak (a jaki do tego piach - żwir), następnie papa termozgrzewalna, styropian, wylewka i wtedy jakieś kafle...

czy tak?

a jakiej grubości chudziak... czy w garażu innej niż w reszcie budynku?

na całym parterze ma być ogrzewanie podłogowe, zatem co proponujecie...

:-)

koniecznie utwardź piach, piasek najlepiej gruby, wstarczy powiedziec do czego to na składzie już wiedzą jaki, na to chudziak 10 cm, papa termozgrzewalna, na papę koniecznie folia budowlana, styropian FS 30 w garażu, potem dobrze jest dać znowu folię i na to wylewkę. Ja w garażu dałem 7 cm grubą wylewkę.