kalif62 13.09.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Witam szanownych forumowiczów. Sprawa jak w temacie. Garaż nieogrzewany, a więc myślę, że styropian jest zbędny.planuję zrobić tak: 1. chudziak2. papa lub folja3. posadzka4. płytki Co o tym sądzicie? Proszę o utwierdzenie mnie w moich planach, lub poradę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.09.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 hmm a jesli kiedys bedziesz chcial go ogrzewac ?? no ale zaluzmy ze nie w pkt. 2 koniecznie papa, najlepiej termozgrzewalna, niezapomnij o zbrojeniu wylewki, w koncu to garaz, i dylatacji przy scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 13.09.2004 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Dzięki serdeczne. O zbrojeniu pamiętałem, tylko przy pisaniu umknęło. No to jutro zaczynam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.09.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 I. nieporzeba zbroić wylewki jeśli dasz 7cm, II folia budowlana 0,2mm podwójnie, lepiej i taniej niż papa. III jeśli gres będziesz kładł to klej elastyczny jest konieczny (atlas Plus, Ceresit CM17....) moim zdaniem, też buduję podobny garaż, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.09.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 I. nieporzeba zbroić wylewki jeśli dasz 7cm, II folia budowlana 0,2mm podwójnie, lepiej i taniej niż papa. III jeśli gres będziesz kładł to klej elastyczny jest konieczny (atlas Plus, Ceresit CM17....) moim zdaniem, też buduję podobny garaż, niezgodze sie z tym 1. do dyskusji, ale mysle ze koniecznie zbrojenie, to w koncu garaz a nie salon 2. absolutnie folia nie nadaje sie na izolacje przeciwwilgociowa w tym wypadku, tylko papa, folia ulegnie przekluciu i przetarciu. 3. niekoniecznie atlas PLUS atlas ma w swojej ofercie takze kleje do plytek duzego formatu jak i do gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.09.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 atlas podałem dla przykładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loop 15.09.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 a czy zbrojenie z siatki w garażu można zastąpić włóknami polipropylenowymi (?) - tak proponuje mi wykonawca w mieszkaniu zrobić na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 15.09.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 pewnie że można, ale to chyba drożej wychodzi.Mik99 fachowo radzi i taniej przede wszystkim , jak tak też robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loop 16.09.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 no właśnie w tym sęk że taniej - mój wykonawca rzucił mi z pamięci takie kwoty:siatka 11 zł za 2 m2włókna na 1 m3 betonu (15 m2) to 39 zł Jednak przypomniałem sobie że na garaż proponował siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 07.04.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Co się może dziać jeśli pozostawić by w garażu tylko chudziak 10cm z B12,5 i nie robić już żadnych dodatkowyh warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 07.04.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 a co z tym styropianem? dawać czy nie? FS30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.04.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Co się może dziać jeśli pozostawić by w garażu tylko chudziak 10cm z B12,5 i nie robić już żadnych dodatkowyh warstw? Z czasem będzie się pylił a do tego moze Ci być na okrągło mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 08.04.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ja mam tak:chudziak,papa termozgrzewalna,foliastyropian FS307cm wylewka zbrojona siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.04.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ja mam tak: chudziak, papa termozgrzewalna, folia styropian FS30 7cm wylewka zbrojona siatką. styro 5 cm jedyna słuszna i właściwa kolejność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 11.04.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 niedokonca sluszna.brak folii na styropianie przed wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.04.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 ups ...... no tak zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 08.10.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Czy na chudziaka w garażu trzeba dawać papę termozgrzewalną czy może być papa podkładowa na lepik? Zaznaczam, że nie będzie położony styropian pod wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 11.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 może być, ale z papą termozgrzewalną jest mniej roboty i masz pewność że warstwa lepiku jest równomierna, acha i jak lepik to tylko na gorąco, żadne lepiszcze na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 28.10.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czytam i już sam nie wiem najpier ytwardzić piach, później chudziak (a jaki do tego piach - żwir), następnie papa termozgrzewalna, styropian, wylewka i wtedy jakieś kafle... czy tak? a jakiej grubości chudziak... czy w garażu innej niż w reszcie budynku? na całym parterze ma być ogrzewanie podłogowe, zatem co proponujecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 31.10.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 koniecznie utwardź piach, piasek najlepiej gruby, wstarczy powiedziec do czego to na składzie już wiedzą jaki, na to chudziak 10 cm, papa termozgrzewalna, na papę koniecznie folia budowlana, styropian FS 30 w garażu, potem dobrze jest dać znowu folię i na to wylewkę. Ja w garażu dałem 7 cm grubą wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts