edit-blondi 18.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Doradźcie mi..... mam dziurę w garażu do odwodnienia liniowego (jest dziura bo Panowie wylewając chudziak nie zatkali rury kanalizacyjnej i nalało sie tam betonu. Więc trzeba było rozkuć i odciąć kawałek zalany betonem. Kupiłam odwodnienie liniowe z syfonem. Tylko znowu jak zaleje ten syfon w chudziaku to bedzie musiało schnąć... a chciałam juz kłaść pape pod wylewki. A może nie jest to takie ważne, żeby to zalewać może to poprostu zasypać i zostawić? a może zalać i położyć papę (tylko wtedy to chyba nie wyschnie)no sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 18.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 koniecznie utwardź piach, piasek najlepiej gruby, wstarczy powiedziec do czego to na składzie już wiedzą jaki, na to chudziak 10 cm, papa termozgrzewalna, na papę koniecznie folia budowlana, styropian FS 30 w garażu, potem dobrze jest dać znowu folię i na to wylewkę. Ja w garażu dałem 7 cm grubą wylewkę. Siatka zbrojona na styropian czy na folię w wylewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 18.01.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 piotrm74 jeśli chcesz kłaść siatkę to musi byc ona uniesiona w wylewce. gdy leży na podłożu to nie ma ona żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 18.01.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A jak zbrojenia nie dałam, to położyć je i jeszcze raz wylewać? Skuwać? Zostawić? Styropianu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 czy ktoś mi doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ... a może zalać i położyć papę (tylko wtedy to chyba nie wyschnie)no sama nie wiem. beton nawet przykryty zwiąże (wyschnąć moze ale nie koniecznie musi) p.s. jak Ci się spieszy zasyp piachem zagęśc i wyrównaj zaprawą cementową z dodatkiem szkła wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.01.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ... a może zalać i położyć papę (tylko wtedy to chyba nie wyschnie)no sama nie wiem. beton nawet przykryty zwiąże (wyschnąć moze ale nie koniecznie musi) zalewać myslałam jutro a papa w poniedziale (to zawsze cos podeschnie) czyli co ... nie przejmować się zalewać i papować... szkła wodnego powiadasz... nie mam pojęcia co to jest, ale może w takim razie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 szkła wodnego powiadasz... nie mam pojęcia co to jest, ale może w takim razie kupię przyspiesza wiązanie i uszczelnia - flaszke szkła kupisz w pierwszym lepszym sklepie chemicznym czy z farbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.01.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 wielkie dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 do usług ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 18.01.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 czy jesli dajemy styropian w garazu to musi to byc koniecznie FS30 czy np. mozna zastosowac FS20?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 18.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A jak zbrojenia nie dałam, to położyć je i jeszcze raz wylewać? Skuwać? Zostawić? Styropianu nie ma. Czy ja też mogę prosić o radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 u nas jest tak: chudziakfolia czarnastyropian posadzkowyposadzka sa oczywiscie dylatacje przy scianie nie robilismy zbrojenia gdyz naszym zdaniem jest zbedne (w tej chwili dom w ktorym mieszkamy ma z 5-6 lat i jest tak samo - wsio OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.01.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 podepnę się do wątku ale jest tu już tyle pytań, że marne szanse na odpowiedź... też sie zastanawiałem jak wykonać podłogę w garażu (ze styropianem czy bez) doszedłem do wniosku że jednak nie dam styro i garażu nie będę ogrzewał...jest jedno ALE... w tej chwili jest wylany chudziak a na niego powinno (wg projaktu) iść 10cm fs20 + 6cm wylewki + konieczne izolacje i wtedy podłoga zaczynałaby się na wysokości początku ściany z porothermu a jak nie dam styropianu to zostanie mi w garaży 10cm ściany fundamentowej i to pomazianej dysperbitem (to zielone na rysunku to dysperbit) http://79.188.255.66/murator/garaz.jpg prawdopodobnie nie dam rady wykonać poprawnie izolacji - jestem w kropce dawać jednak styropian tak jak w projekcie i ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 18.01.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mam podobnie i myślę żeby zrobic tak,na chudziaka papa termo wywinięta na ścianę fundamentową i połączona z izolacją poziomą na bloczkach.Potem normalnie wylewka odpowiedniej grubości.Na papę dajesz siatke Rapitza i wykańczasz tynkiem.Niech mnie ktos poprawi jesli sie mylę ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.01.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 boję się że tynk nie będzie chciał się dobrze trzymać na tym kawałku przy podłodze i co jakiś czas będzie trzeba to poprawiać a najpewniej zrobi się z tego wielka kupa... zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem żeby dać na tym bloczku pasek styropianu (gruby na 2cm)(i tak trzeb zdylatować wylewkę od ściany ale pociągnąć to 10cm wyżej) i wtedy dać siatka klej i już normalnie styro dać na klej i kołki... - poza tym będzie cieplej na tej części betonowej minus - będzie trochę odstawać od ściany i nie wiem czy nie będzie się co jakiśczas jednak uszkadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 18.01.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 dlatego własnie tynk dajesz na siatce stalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vax 18.01.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mysle, ze nie trzeba za duzo kombinowac przy podlodze w garazu wiec ja zalecam bez bajerów w kolejnosci od dołu: 1. Piach 2. Chudziak3. Styropian 5 cm4. Wylewka okolo 8-10cm + siatka (oczka 10/10)5. Klej do plytek - normalny! a nie jak ktos pisal elastyczny, inteligentny itd...6. Gres Tak mam u siebie, parkuje 2 dosc ciezkie auta, czesto grzebie przy nich i jak na razie od podnosnikow jak i samych samochodow nic nie popekalo. Mam tez spory kanal i przy nim rowniez zadnych pekniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ogrzewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budwa 21.01.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja mam chudziaka,popekanego w dwóch miejscach .Na to położyłem kostke betonowa ze spadem oczywiście.Garaz ogrzewany a jakże.Stoi póki co jedno auto i wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts