Mergiel 21.01.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Bezdomna napisał: A jak zbrojenia nie dałam, to położyć je i jeszcze raz wylewać? Skuwać? Zostawić? Styropianu nie ma. Nic bym nie skuwał ot tak sobie, ale zależy od oczekiwań, jeżeli chcesz mieć płytki to przed ułożeniem poczekałbym z rok normalnego użytkowania, czy nie pęknie.Żeby nie pyliło można polać unigruntem lub czymś podobnym. Nie podajesz grubości i klasy betonu ani na czym leży, więc nie można prognozować co się może stać. Zresztą zawsze z kładzeniem płytek lepiej się nie spieszyć. Pojedyńcze rysy w garażu mi by nie przeszkadzały ale odczucia mogą być różnePozdro.Mergiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 29.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Pociągnę temat bo mnie też nurtuje to czy jest sens dawać styropian w wypadku nieogrzewanego garażu...w wypadku ogrzewanego sprawa jest oczywista-dawać, ale jeśli jest nieogrzewany ?? Mąż chce dawać, ja uważam, że to strata kasy (której i tak zawsze jest za mało)... Co myślicie, jak robicie/robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 31.01.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pociągnę temat bo mnie też nurtuje to czy jest sens dawać styropian w wypadku nieogrzewanego garażu...w wypadku ogrzewanego sprawa jest oczywista-dawać, ale jeśli jest nieogrzewany ?? Mąż chce dawać, ja uważam, że to strata kasy (której i tak zawsze jest za mało)... Co myślicie, jak robicie/robiliście? Już gdzieś była rozmowa na ten temat i z tego co pamiętam to wnioski były takie że ziemia w zimie pod domem jest cieplejsza niż wnętrze nieogrzewanego garażu więc nie ma sensu odgradzać się od tego ciepła, nie mówiąc już o stracie kasy na styropian. Ja też jestem przed tym wyborem i nie daje styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 25.02.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a jak rozwiazujecie sprawę kratki ściekowej i wylewki??Kratka na srodku i wylewka ze skosem do środka??Czy np. jakis kanał ściekowy posrodku??czy może zrezygnowac z odpływu w garażu?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 12.09.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jestem w kropce i przed decyzja, czy dawac styropian pod wylewke w moim garazu, ktorego wprawdzie nie zamierzam ogrzewac, ale ktory moze miec kiedys - w przyszlosci - inne przeznaczenie niz stajnia dla moich fur, dlatego intensywnie poszukuje opinii osob, ktore daly styropian i teraz juz urzytkuja swoje garaze.Pytanie brzmi: i jak sie to sprawdza? Pozdrawiam, g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 12.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 ja styro nie dalem,w opisie lobo przyjalem te sama mysl,nie dalem rowniez odplywu-korytka w garzzu,masa piachu mi z kolami wjezdza,nie mam kostki przed domem,te mase piachu i tak trzeba jakos zmiesc,a kusi wtedy do korytka,po co zapychac?wole miotle i wiaderko...zamontowalem kaloryfer,jakby co,ale nie boje sie o mroz,nawet majac reku w garazu i dom z Ytonga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 15.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Nurtuje mnie jedna sprawa związana z wylewką w garażu (garaż w bryle budynku, będzie nieogrzewany).W chwili obecnej jet już chudziak, między chudziakiem, a bramą garażową do wypełnienia jest 17 cm - pierwotnie miał być dany styropian (10), ale w między czasie zrezygnowaliśmy z ocieplenia i teraz pytanie czy bez problemu mogę te 17 cm zalać wylewką z agregatu czy są jakieś inne sposoby? Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.06.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 jesli n ie masz wysokich wód gruntowych to najpierw podwójna gruba folia czarna budowlana, a jak masz wysoki poziom wód to papa i lejesz 17cm wylewki, jak masz to mozesz rozrzucić siatke zbrojeniową aby wzmocnić.styropianu w garazu w ogóle nie powinno sie kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 16.06.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Dzięki za odp. Na szczęście poziom wód gruntowych nie jest wysoki. Czyli zrobię tak jak piszesz - podwójna folia i 17 cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 nie wiem jak duzy masz garaż, ale dopilnuj wykonania dylatacji. o tasmie dylatacyjnej przy scianie też pamietaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 16.06.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 nie wiem jak duzy masz garaż, ale dopilnuj wykonania dylatacji. o tasmie dylatacyjnej przy scianie też pamietaj. Dzięki za rady, czekam na kolejne, a garaż mam - 3,2 x 5,71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 a kratke wodną bedziesz robił w garazu? jeśli tak to rób na srodku i niech wylewkarze zrobią Ci od razu koperte pod kafle jakie sobie ułozysz w garazu - tylko musisz miec juz wy brane/kupione kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 16.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 tak będę miał kratkę w garażu, ale nie pośrodku jak pisałeś, ale wzdłuż bramy garażowej tuż za bramą - spadek wylewek też będzie "do kratki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 to za 2-3lata pekna Ci kafle w tym miejscu - albo robic na środku, albo na zewnatrz.osobiście jestem zwolennikiem kratki przed garażem - po co Ci ma smierdziec kanaliza w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 20.06.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 mam nadzieję, że nie będzie tak źle z tymi kaflami, ale dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 nadzieja matką głupich ale kazdą matkę trzeba kochać.osobiście nie robiłbym kratki w srodku garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts