Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka w gara?u - pilne

kalif62

Recommended Posts

Bezdomna napisał:

A jak zbrojenia nie dałam, to położyć je i jeszcze raz wylewać? Skuwać? Zostawić? Styropianu nie ma.

Nic bym nie skuwał ot tak sobie, ale zależy od oczekiwań, jeżeli chcesz mieć płytki to przed ułożeniem poczekałbym z rok normalnego użytkowania, czy nie pęknie.Żeby nie pyliło można polać unigruntem lub czymś podobnym. Nie podajesz grubości i klasy betonu ani na czym leży, więc nie można prognozować co się może stać. Zresztą zawsze z kładzeniem płytek lepiej się nie spieszyć. Pojedyńcze rysy w garażu mi by nie przeszkadzały ale odczucia mogą być różne

Pozdro.Mergiel

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pociągnę temat bo mnie też nurtuje to czy jest sens dawać styropian w wypadku nieogrzewanego garażu...w wypadku ogrzewanego sprawa jest oczywista-dawać, ale jeśli jest nieogrzewany :roll: :roll: :roll: ??

Mąż chce dawać, ja uważam, że to strata kasy (której i tak zawsze jest za mało)...

Co myślicie, jak robicie/robiliście?

Pociągnę temat bo mnie też nurtuje to czy jest sens dawać styropian w wypadku nieogrzewanego garażu...w wypadku ogrzewanego sprawa jest oczywista-dawać, ale jeśli jest nieogrzewany :roll: :roll: :roll: ??

Mąż chce dawać, ja uważam, że to strata kasy (której i tak zawsze jest za mało)...

Co myślicie, jak robicie/robiliście?

Już gdzieś była rozmowa na ten temat i z tego co pamiętam to wnioski były takie że ziemia w zimie pod domem jest cieplejsza niż wnętrze nieogrzewanego garażu więc nie ma sensu odgradzać się od tego ciepła, nie mówiąc już o stracie kasy na styropian.

Ja też jestem przed tym wyborem i nie daje styropianu.

• 4 weeks później...
  • 6 months później...

Jestem w kropce i przed decyzja, czy dawac styropian pod wylewke w moim garazu, ktorego wprawdzie nie zamierzam ogrzewac, ale ktory moze miec kiedys - w przyszlosci - inne przeznaczenie niz stajnia dla moich fur, dlatego intensywnie poszukuje opinii osob, ktore daly styropian i teraz juz urzytkuja swoje garaze.

Pytanie brzmi: i jak sie to sprawdza?

Pozdrawiam, g.

ja styro nie dalem,w opisie lobo przyjalem te sama mysl,nie dalem rowniez odplywu-korytka w garzzu,masa piachu mi z kolami wjezdza,nie mam kostki przed domem,te mase piachu i tak trzeba jakos zmiesc,a kusi wtedy do korytka,po co zapychac?wole miotle i wiaderko...zamontowalem kaloryfer,jakby co,ale nie boje sie o mroz,nawet majac reku w garazu i dom z Ytonga....

• 2 years później...

Nurtuje mnie jedna sprawa związana z wylewką w garażu (garaż w bryle budynku, będzie nieogrzewany).

W chwili obecnej jet już chudziak, między chudziakiem, a bramą garażową do wypełnienia jest 17 cm - pierwotnie miał być dany styropian (10), ale w między czasie zrezygnowaliśmy z ocieplenia i teraz pytanie czy bez problemu mogę te 17 cm zalać wylewką z agregatu czy są jakieś inne sposoby?

Dzięki za podpowiedzi.