Ados 13.09.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Witam otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie wydania pozwolenia na budowę, zanim to się stało byłem wzywany do uzupełnienia kilku papierów (notabene na piśmie były wyszczególnione 3 punkty a u urzędnika pojawiło się kilka dodatkowych "ustnie" co mnie delikatnie mówiąc zdenerwowało), teraz wraz z zawiadomieniem zostało dołączone postanowienie z nałożeniem obowiązku dostarczenia kolejnych dokumentów, a konkretnie warunków zapewnienia odbioru ścieków. Czy oni nie mogli tego napisać od razu? Czy to standard w postępowaniu czy może już pisać skargę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.09.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Niestety, to się zdarza i w dużej mierze wynika z braku kompetencji urzędników oraz braku aktualnego planu zagospodarowania terenu.Wszelkiego rodzaju niejasności traktowane są metodą "spychologii' - robić wszystko by nie dotrzymywać terminów ( 30 lub max. 60 dni ).Faktem jest, że rozwiązania dot. ścieków są podstawową sprawą i brak tego uzasadnia odmowę. Oczywiście wszystkie wymagane "papierki" powinny być zawarte w wydanych warunkach ( przeczytaj jeszcze raz uważnie ) i tylko takowych może domagać się urzędnik. Nic na "gębę" proszę na piśmie.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 15.09.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 ja tam sie nie uchylam od niczego, tylko można brakujące dokumenty wypisać raz i ja je wtedy raz dostarczę i po sprawie, ale pan przeoczył fakt szamba, pomijam fakt że taki np ZUD jak mu się nie napisze na wniosku że się chce uzgodnić budynek i przyłącze to uzgodni tylko budynek np a nie wszystko, przecież potem się uzgodni reszte i za kazde uzgodnienie 47 zł. bo przecież po co powiedziec o tym petentowi? ech[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 15.09.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Czy oni nie mogli tego napisać od razu? Czy to standard w postępowaniu czy może już pisać skargę? Tak, to standard w postępowaniu. Tak, od razu pisać skargę. ------------ U mnie wszystkie Strony postępowania zawiadamiali na raty, po kolei. Zabawa w "zwrotki" trwała 6 miesięcy. Kup sobie KPA - znajdziesz tam wystarczająco dużo przepisów, które już naruszyli. LUDZIE PISZCIE SKARGI. PRZEZ WASZE PRZYZWOLENIE NA TAKIE PRAKTYKI WSZYSCY MAMY IDENTYCZNE PROBLEMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.09.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Ale ZUD uzgodni Ci przyłącza ( projektowane ), jeśli dom masz choćby naniesiony jako projektowany. A mediami do Twojego domu ( opracowaniem trasy ) powinien zająć się branżowiec(-y), który(rzy) robi (ą) Ci projekt(-y) i to jego głowa w tym żebyś nie biegał po 20 razy z byle ..... czym.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 15.09.2004 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 no ja wlasnie mowie o przylaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.09.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 ..no to co, projekty robi Ci szewc czy fachowiec, że każe biegać Ci po ZUDzie ? To jego działka ( razem z geodetą ) takie rzeczy załatwić, a nie zwalać na Ciebie robotę za którą bierze kasę !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 15.09.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Ados, ja tam papierki zbierałam przez 3 miesiące.Ciągle coś nowego wymyślali i prawie za każdy papierek chcieli ok. 50 złpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 16.09.2004 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 najbardziej szlag mnie trafia jak pomyślę że jeszcze przed 1.01.2004 pozwolenie wydawała gmina a nie powiat, znajomi kilometr dalej dostali pozwolenie w 2 tygodnie, w ZUDzie nawet nie byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 16.09.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Ados, nie jesteś jedyny (nie martw się chłopie).Byliśmy na budowie pod Bydgoszczą i tam potrzebowali tylko projekt , szambo i plan zagospodarowania terenu. To co u mnie się działo to normalnie przerrasta ludzkie wyobrażenia , przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę zaniosłam do gminy całą stertę papierów (plik miał grubość ok 15 cm, oczywiście w tym 4 egz. projektu). Niefortunnie też musiałam uzupełniać dokumenty gdyż Panu w gminie przypomniao si jeszcze potrzebna jest zgoda z MELIORACJI (na szczęście udoało mi się ją bardzo szybko uzyskać /oczywiście kosztowało to 50 zł/). NIE ZAŁAMUJ SIĘ TYLKO DZIAŁAJ , PRZECIEŻ KTOŚ MUSI BUDOWAĆ NASZE PIĘKNE DOMKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 16.09.2004 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 nie no do załamania jeszcze daleko, jestem cierpliwym czlowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 16.09.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 trzymam kciuki !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 16.09.2004 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 dzieki, bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 16.09.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 A u mnie dodatkowo opinia Dyrekcji Parku i zaświadczenie od gleboznawcy o jakości piachu, na którym się stawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaG 16.09.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 wlasnie dzisiaj byliśmy u architekta odebrac projekt zagospodarowania terenu no i potrzeba jeszce odrolniczyć i to wszystko oj.... zaczelo się 1.ziemia klasy III2.wąska działka- duży teren do odrolniczenia a jak duży teren to i duże pieniądze baaardzzo duuże ok 50 000 tysięcy Musieliśmy mieć niezłe miny , bo w godzinę po wyjściu ze starostwa zadzwoniła do mnie pani żeby geodeta zanim się do tego zabierze skontaktował się z głównym geodetą powiatowym bo w drodze wyjątku pójdą nam na rękę i odrolniczą teren 549m2 za darmo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.09.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 bo w drodze wyjątku pójdą nam na rękę i odrolniczą teren 549m2 za darmo . Robią was w konia! Przeczytaj dokładnie ten wątek: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30196&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 16.09.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Ados, Jak widzisz nie jesteś odosobniony , każdemu z nas rzucają jakieś kłody.Jutro podobno mam odebrać pozwolenie na budowę. MODLE SIĘ ZEBY JE ODEBRAĆ , POTEM MOŻE BĘDZIE Z GÓRKI (A JEŚLI NIE TO PRZYNAJMNIEJ NA JAKIŚ CZAS SPOKÓJ ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 17.09.2004 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 spoko, dzisiaj znowu bylem w ZUDzie, myślę że to już ostatni raz, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 04.10.2004 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 to był ostatni raz, dostałem już pozwolenie na budowę i czekam na jego uprawomocnienie się w tym roku planujemy ruszyć z fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 04.10.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 SUUUUPER ADOS, MY DZISIAJ ZAPROSILISMY BUDOWLANCÓW, BY RUSZALI Z FUNDAMENTAMI.JEZU... DAWNO NIE BYŁAM TAKA PODEKCYTOWANA. MYSLE , ZE PODOBNIE STARTUJEMY, W RAZIE CZEGO ZWOLNIE PRACE I POCZEKAM NA CIEBIE, BY RAZNIEJ CI BYŁO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts