mastamari 28.07.2017 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Witam przymierzam sie do modernizacji już dość starej instalacji grzewczej mojego domu, w tej chwili moja instalacja wygląda tak: mam nadzieje ze prowizoryczne zjecie jest w miarę czytelnie narysowane,cała instalacja działa na 1 obiegu pompy tłoczącej http://cieplowlasciwie.pl/wynik/2j2o -w tej chwili przymierzam sie do zmiany kotła na piec automatyczny-Ekogroszek o mocy +-15kw ( klasa 4, dodatkowy ruszt,nie ma u nas dotacji na piec) -wstawienie zaworów termostatycznych w większości grzejników ( odpadają grzejniki połączone szeregowo) - 2 pompy dla CO/CWU teraz do was kilka pytań: - czy w nowych kotłach zastosowanie zaworu 4D jest wymagane ? - obecnie posiadam komin murowany ceglany wysokości około 7m czy przy nowych piecach to nie stanowi problemu ? - zastanawiam sie nad kupnem pieca : *ogniwo eko plus 16kw *defro komfort eko 15kw *RBR-k 12/17/kw *badz coś innego w mniejszym przedziale cenowym jestem otwarty na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts