Jarek__ 28.07.2017 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Witam. Przeszukuję forum od 3 godzin w sprawie wygładzenia tynków CW i wszystkie posty na które natrafiłem są postami "starymi" odświeżam temat ponieważ strasznie zależy ma na opinie tych którzy w przeciągu tego jaki poprzedniego roku się z tym zmierzyli, więc do rzeczy. Postawiłem dom parterowy z Porotherm na pianke (klej) jestem w trakcie wykonywania tynków Cementowo Wapiennych (chcę aby dom był eko ocieplony wełną panele FW). Tynki które sa teraz wykonywane metoda maszynową są naprawdę równe chłopak się bardzi stara co widać po przyłożeniu poziomicy jednak mają tą swoją ... strukturę. Teraz pytanie co zrobić by było gładko by nie szpachlować ścian gipsem. Ma ktoś jakieś doświadczenie w jaki sposób to naturalnie wyrównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 28.07.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Dwie opcje: Gladz wapienna - b trudna w obrobce wlasciwie nieszlifowalna, ciezko znalezc fachowca ktory to dobrze polozy lub/i ma doswiadczenie z tym materialem. Masa szpachlowa mastermas. Jest bezgipsowa i w obrobce podobna do gipsowej. Mozna szlifowac. Toretycznie jest paroprzepuszczalna. Mam od 3 lat i jest ok (oczywiscie paroprzepuszczalnosci sprawdzic nie moge) ale jest trwala i wyglada bardzo gladko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek__ 28.07.2017 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Dzięki wielkie za podpowiedz, jak już to 2 opcja wchodziła by w grę, rozumiem ze ten specyfik nakłada się recznie (pamietasz może koszta z tym związane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 31.07.2017 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 naklada sie jak normalna gladz. Tak smao sie obrabia. Tyle ze kupuje sie w wiaderkach juz niejako rozrobione i nir tzeba dodawac wody. Kosztu samej gladzi nie pamietam ale mozezsz sprawdzic bo maja to w wielu hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 31.07.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Papier gładziowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts