Patana 29.07.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Witam. Chcę usunąć grzejnik w mieszkaniu-stan surowy. Lokal narożny, w pomieszczeniu okna 2x 210 na 200cm i 1x 80 na 210. Przeszkadza mi on, bo chcę tam przenieść aneks. Pech chce, że to największy grzejnik. Architekt dewelopera wyliczyl na salon z aneksem o pow 33m2 moc niezbedą na 2444W. Grzejnik który mi przeszkadza ma 1037W, pozostałe dwa : 748 i 746W. Moje pytanie brzmi, czy jesli usune ten kaloryfer, ale moc jednego z pozostalych zwieksze o te 1037W których ubędzie, to wyrówna się i będzie ok ? Czy to działa jakoś inaczej ? Może głupie, ale jestem zielona w tej kwestii, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 29.07.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 nie powinno być problemów jeżeli zapotrzebowanie na ciepła będzie zapewnione, choć jeżeli będą na jednej ścianie to odczucie przy dużych powierzchniach może być niekonfortowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patana 29.07.2017 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Są po jednej stronie, ale nie na jednej scianie. Szkoda ze nie mozna dodac zdjecia, bo wyslalabym rzut. Do salonu przylega rowniez korytarz (brak drzwi), po usunieciu kaloryfera sciana dlugosci 9m -aneks i korytarz zostaje bez grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts