pajda21 30.07.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Witam Mam dwa pytanka. 1. Jestem na zakupie płyty gazowej i kuchenki gazowej do zabudowy (tak, tak, takie istnieją). Mam jedną rurkę z gazem a będą 2 urządzenia do podpięcia. Czy nie będzie problemu np. z jakimś trójnikiem czy czymś podobnym? Oczywiście jakiś fachowiec będzie wezwany. 2. Rurka z gazem jest z lewej strony, a to co się wstępnie orientowałem przyłącza będą po prawej. Czy jest to jakiś problem? Wiem, że istnieją jakieś wężyki ale czy nie jest np.zabronione "puszczać" takiego wężyka za kuchenką czy płytą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek77 24.10.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 1. W dużej mierze jest to zależne od producenta sprzętu, można sobie dokładnie przeczytać instrukcję obsługi danego produktu, dodatkowo opinia PRAWDZIWEGO FACHOWCA będzie niezbędna. 2. Nie powinno być problemu, można dokupić elastyczne węże do gazu ziemnego lub szybko-złączkę do LPG, należy pamiętać aby przewód gazowy nie był nazbyt zgięty i nie dotykał niczego gorącego. I tak jak wcześniej, prawdziwy fachowiec powinien dokładnie określić co można, a czego nie przy obecnej instalacji gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlukasiewicz 30.11.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Kolega czemu akurat piekarnik gazowy? O ile jeśli chodzi o płytę to rozumiem, o tyle jeśli chodzi o piekarnik to żadnej ekonomiki przy tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts