pablo8704 30.07.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Witajcie witajcie, nie wiem dokładnie od czego zacząć, pisarzem nie jestem tak więc od razu z góry przepraszam za błędy lub nie logiczne zdania A więc, wybraliśmy z żoną projekt pod nazwą "Keos 2" Działkę w zasadzie już mieliśmy bo dostaliśmy ją od rodziców (20 arów) tak więc z tym bardzo nie musieliśmy się martwić, działka uzbrojona (woda + prąd). Po długich konwersacjach z żoną doszliśmy do wniosku że będziemy budować sami, tzn tyle ile damy radę Tak więc rozpoczynamy naszą przygodę i spełniamy marzenia.... Działka budowlana lecz do tej pory rosło sobie zborze więc na samym początku trzeba było wziąć się za porządek na niej, po wyznaczeniu granic przez geodetę okazało się że sąsiedzi "siedzą u nas", tak więc przystąpiliśmy do karczowania w między czasie trwała papirologia, adaptacja projektu, pozwolenie itd itp, wybaczcie nie chcę się w tym momencie na ten temat rozpisywać ponieważ u nas trwało to uwaga: ROK, niestety jedna z osób dała tzw ciała i tak to wyszło, jak już mi przejdą nerwy z tym związane to opiszę co i jak Nie będę przepisywał internetu tak więc tutaj więcej na temat naszego projektu: https://www.domenadom.pl/produkty/114/keos-2.html Ok, jak na początek to chyba tyle ponieważ nie wiem czy ze chcecie czytać.... Do zobaczyska już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 01.08.2017 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Działka oczyszczona, teraz podstawa na budowie, kawałek blaszaka i sanitaria Nam udało się odkupić 2 garaże połączone ze sobą od sąsiada w dobrej cenie. Zastanawialiśmy się wcześniej nad kupnem nowego ale na szczęście natrafiła się okazja No i najważniejszy element: Mieliśmy zakupić nowy wychodek lecz patrząc na ceny doszliśmy do wniosku że sami go zrobimy bo mamy z czego, a zanim jeszcze nie mieliśmy pozwolenia itd trzeba było wykorzystywać jakoś wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 06.08.2017 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Najwyższa pora aby w końcu było widać robotę tak więc na działkę wjechał "ciężki" sprzęt i po około 4 godzinach w końcu było widać że coś się dzieje. Wcześniej oczywiście wymierzyliśmy miarkami gdzie ma być dom a kopara zebrała około 1,5 metra więcej dookoła domu a oto efekt finalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 20.08.2017 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) tak więc rozpoczynamy łopatologię, oczywiście wcześniej przyjechał geodeta i naniósł nam osie, a trochę ich było trwało niestety to kilka ładnych dni z powodu braków osobowych oraz takich oto przeszkadzajek: a oto skutki burzy ale za to w między czasie można kręcić strzemiona, a tak robiła to moja żona: https://www.youtube.com/watch?v=1Krnup1L16Y&t=33s Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez pablo8704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 14.12.2017 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Witajcie Długo nic nie pisałem ponieważ tak na prawdę nie miałem kiedy więc postaram się nadrobić Niestety mimo upałów gwałtowne burze strasznie przeszkadzały nam w kopaniu więc musieliśmy szalować fundamenty. Mimo propozycji z betoniarni że przywiozą nam gotowego chudziaka pod fundamenty doszliśmy do wniosku że będziemy go kręcić sami i była to dobra decyzja. Piach wykorzystany z wykopów. A to dowód na to że kobieta też potrafi:D Dalej oczywiście włożenie zbrojenie w wykopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igordemiczew 25.03.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Witam. Prace ustały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts