xnts 31.07.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Powoli bierzemy się za budowę domu i do jego ogrzewania oraz podgrzewania wody planujemy użyć pompę ciepła, póki co mam 2 oferty, na NIBE F1245 (10KW) oraz AlphaInnoTec WZS 122H3M (12KW) [gruntowe, z pionowym wymiennikiem ciepła] Dom z rekuperatorem, ogrzewanie podłogowe, zakładamy dobre ocieplenie. Co ciekawe obie firmy dostały te same informacje, stąd zastanawiające, że jedna zaproponowała pompę 10kW, druga 12kW. I teraz pytanie - czy te pompy czymś znaczącym się różnią? Czy z jakiś powodów warto wybrać jedną nad drugą (poza ceną)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 31.07.2017 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Może na początek jak wygląda porównanie cenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 07.08.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Ja między tymi pompami tyle się wahałem że w końcu wybrałem pompę powietrzną Polecam przekalkulować to raz jeszcze. Odpowiadając na pytanie - Nibe i AlphaInnotec to ta sama, wysoka półka. Brałbym tą która aktualnie daje promocje (dotacja 5000zł albo chłodzenie za darmo) Może inaczej liczą bo jeden instalator lubi przewymiarowane instalacje w drugi zakłada grzanie grzałką od -15°? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts