Truler 02.08.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Witam PaństwaJestem w trakcie wykańczania piętra w domu w lat 90-tych parter jest zamieszkały i mam pytanie. Otóż jest centralne ogrzewanie na węgiel lecz w okresie letnim nie zawsze sie grzeje w nim. Na piętrze będę mieszkał ja a rodzice na parterze. Potrzebuję zamontować dodatkowy bojler elektryczny który grzałby mi wode wyłącznie na prysznic na piętrze. Miejsce mam na piętrze drugim. Na okres zimowy bojler byłby nie użytkowany.Jak mam coś takiego wykonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truler 13.08.2017 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Nikt nie pomorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 13.08.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Przede wszystkim upewnić się należy czy instalacja elektryczna jest przystosowana do takiego obciążenia. Następnie wieszasz bojler,prowadzisz do niego zimną wodę. Z bojlera prowadzisz ciepłą wodę do baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truler 13.08.2017 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Ale chcę mieć jednocześnie zasilanie kranów w bojlera elektrycznego i z centralnego ogrzewania domu (piec węglowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 13.08.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 No to Cię czeka przeróbka instalacji. Kupujesz np coś takiego z grzałką i bawisz się w hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts